Bombcats: nieuw iPhone-spel met Candy Crush-opbouw

Is Bombcats de nieuwe Candy Crush Saga? Het is een gratis en vrolijke iPhone en iPad-game met maar liefst 190 levels.

Bombcats nieuwe Candy Crush Saga iOSEen tijdje geleden was 60 tot 100 levels in een nieuw spelletje voor de iPhone of iPad nog doodgewoon, maar dat aantal kan wel eens flink zijn verhoogd door het populaire snoepspelletje Candy Crush Saga. Die match-3 game telt inmiddels al meer dan 300 levels die je in ieder geval in het begin, snel uitspeelt. Het nieuwe iPhone– en iPad-spel Bombcats gaat ook op die tour: het biedt meteen 190 levels aan nadat je de game voor niks hebt gedownload.

Enorme levelsliert

Je kan in Bombcats door het menu met levels scrollen en ziet dan hoe ongelooflijk lang de sliert levels is. Bij elk level zie je vermeld hoeveel zonnetjes je erop hebt gehaald, maar dat is bedrieglijke schijn. Je moet op elk level namelijk überhaupt drie zonnen halen om het level erna te spelen. Na elk level zie je ook hoeveel diamanten je hebt gespaard. Het zal je niet verbazen dat die op een gegeven moment erg belangrijk worden.

Bombcats ronde kat groen level

Ronde exploderende katten

Spelen doe je in Bombcats met verschillende, ronde katten. Je trekt ze op de Angry Birds-manier naar achteren om ze een richting op te sturen en tijdens het level kan je opnieuw rode pijlen vanuit de katten trekken om ze te sturen en te springen. Daarna explodeer je om een gevangen katten te redden en wordt je score opgemaakt. Het pijlen trekken terwijl katten van heuvels af rollen of hoog door de lucht vliegen lijkt aanvankelijk een beetje stressig, maar is goed te doen. Je omgang met de besturing wordt weer op proef gesteld, als je voorgaande levels nog even snel over moet doen in zo weinig mogelijk tijd. Pas als je onder de strengste tijdslimiet duikt, scoor je drie zonnen en mag je verder. Ook maak je kennis met een marathon-modus, waarin je zo ver mogelijk moet rollen zonder te exploderen. Misschien wel onze favoriet.

Soms mag je na een level niet meteen verder naar het volgende toe, maar word je verzocht om terug te keren naar het levelmenu en tref je een vlak met een ster op je pad. Dat kan van alles betekenen. In het begin word je duidelijk gemaakt dat je elke twee uur één optie krijgt om een lastig level over te slaan, maar je kan ook onderbroken worden omdat het spel je een boost, power-up, upgrade of misschien wel kledingstuk voor de katten wil aansmeren waardoor het spel makkelijker of leuker wordt.

Leuk

Net als in Candy Crush Saga, is het niet ondenkbaar dat je op een gegeven echt niet meer verder komt omdat het spel gewoon te lastig is als je niks uitgeeft aan dure items die je met de diamanten moet kopen. Met name de upgrades van de katten lijken goede maar op den duur verplichte investeringen voor 10.000 diamanten per stuk. Gelukkig doet het spel wel wat om je vrolijk te houden. Zo krijg je een bonusrad voor elke dag dat je het spel opstart. En belangrijker: Bombcats is een goed afgewerkt, vrolijk en leuk spel.

Downloaden: Bombcats (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 12:48
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, chillingo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.