WeatherPro-app werkt nu samen met persoonlijke weerstations Netatmo

Weather Pro heeft een update gekregen en ondersteunt nu persoonlijke weerstations van Netatmo. Ook zit er nu een rechtstreekse koppeling vanuit WeatherPro naar MeteoEarth in.

netatmo weather pro koppelingDe iPhone-app van WeatherPro heeft een update gekregen. Daarin zitten twee interessante functies die weerfanaten zeker even moeten bekijken. Ten eerste de mogelijkheid om verbinding te maken met je persoonlijke weerstation. Weather Pro is een samenwerking aangegaan met Netatmo, de fabrikant van een weerstation met bijbehorende app. Het Netatmo-weerstation heeft interne en externe sensoren, die het weer en de luchtkwaliteit in de gaten houden.

Ook de CO2-concentratie, geluidsvervuiling, luchtvochtigheid en andere waarden kun je ermee in de gaten houden. De ondersteuning van Netatmo is een eerste stap, maar er zijn nog veel meer persoonlijke weerstations die ondersteund zouden kunnen worden. De makers van Weather Pro hebben op dat punt helaas nog geen aankondigingen gedaan.

weatherpro weer appEen andere verbetering is dat er voortaan een koppeling aanwezig is met MeteoEarth, de andere app van dezelfde ontwikkelaar. Dit is een nieuwe weerapp van Meteo Consult/MeteoGroup waarmee je over een 3D-wereldbol kunt navigeren om weersontwikkelingen te volgen.

Weather Pro is een weerapp met 7-daagse weersverwachting, dynamische korte termijn-verwachtingen en informatie over het weer voor meer dan 2 miljoen locaties wereldwijd. Behalve voor weerfans is de app ook nuttig voor mensen die economisch afhankelijk zijn van het weer, zoals boeren en tuinders. Er zit enorm veel informatie in, zoals radarbeelden voor de VS en vrijwel heel Europa, luchtdruk, neerslag en relatieve luchtgevoeligheid, windrichting en -snelheid in zelf gekozen formaat en wereldwijde alerts voor extreem weer. In de nieuwste versie van WeatherPro zijn ook diverse bugs verholpen.

Downloaden: Weather Pro (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)
Ook genoemd: MeteoEarth (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 13:42
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.