Arts en iPhone: Zollinger’s Atlas of Surgical Operations

Artsen maken een competente indruk als ze een iPhone gebruiken, zo blijkt uit onderzoek van Epocrates. Als naslagwerk kunnen ze Zollinger's nieuwe medische atlas voor chirurgische ingrepen gebruiken.

modality-zollingersVolgens een recent uitgevoerd onderzoekt denkt 39% van de artsen dat ze een meer competente indruk maken, wanneer ze een iPhone gebruiken. Dit opmerkelijke onderzoek is gedaan onder gebruikers van Epocrates, een medisch programma voor de iPhone. De artsen oogsten bewondering van hun patiënten omdat ze de nieuwste technologie gebruiken. Interessanter voor de artsen zelf is dat het aanbod van naslagwerken zich steeds verder uitbreidt: zo heeft McGraw-Hill in samenwerking met Modality nu een belangrijk werk op de markt gebracht: Zollinger’s Atlas of Surgical Operations.

modality-zollingersMedisch studenten, artsen en chirurgen kunnen daarin stap-voor-stap verschillende medische procedures bekijken. Er zijn ook animaties met gesproken tekst opgenomen, je kunt inzoomen op details en bij elke ingreep een gedetailleerde instructie volgen. Dus mocht je als chirurg twijfelen hoe het verwijderen van een blindedarm ook alweer ging: voor $35 heb je het eerste deel van het naslagwerk, gewijd aan één gebied: Gastrointestinal: Lower.

Meer info: Zollinger

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2008, 16:43
Categorie Diensten
Onderwerpen gezondheid, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.