Apple weigert officiële South Park-applicatie voor de iPhone

Apple heeft de in oktober al aangekondigde South Park-applicatie voor de iPhone nu tweemaal geweigerd. Het geam gaat er daarom maar vanuit dat er voorlopig geen hoop op goedkeuring meer is.

southparkApple heeft tweemaal de South Park-applicatie voor de iPhone en iPod touch geweigerd. Niet omdat het inbreuk zou maken op merkrecht (de applicatie wordt gemaakt door South Park Studios zelf), maar omdat de inhoud ervan “potentially offensive” zou zijn. Al in oktober werd er een preview gegeven van de applicatie, waarmee je videoclips kunt streamen, wallpapers kunt downloaden en ook nieuws lezen. De applicatie bevat verder een lijst van alle episodes per seizoen, en de mogelijkheid om personages uit de tv-serie in je contactenlijst te gebruiken.

Een lid van het team dat aan de South Park-applicatie werkte, zegt dat de applicatie er nu niet komt. Na een paar pogingen om de applicatie goedgekeurd te krijgen, gaat het team er vanuit dat South Park definitief is afgewezen. Apple gaf wel aan dat de criteria in de loop van de tijd kunnen wijzigen: zo werd aan het begin geen muziek met expliciete teksten verkocht, maar doet Apple dat nu wel. Het kan dus nog veranderen, maar voorlopig zit South Park op de iPhone er nog niet in. De inhoud van de applicatie is trouwens niet schokkender of explicieter dan wat je op tv te zien krijgt.

Via: Boing Boing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2009, 18:47
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, banners, flipboard, magazine, reclame, south park

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.