Apple-patent: iPhone-apps uitlenen

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je bijvoorbeeld iPhone-apps tweedehands kunt verkopen, of kunt uitlenen aan je vrienden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes cardsEen nieuw Apple-patent beschrijft hoe je eerder gekochte digitale content kunt doorgeven aan anderen. In de praktijk kan dit betekenen dat je bijvoorbeeld een eerder gekochte iOS-applicatie tweedehands kunt verkopen, of dat je een film op iTunes kunt uitlenen aan een vriend. Het patent kan onder andere slaan op e-books, muziek, films en software-applicaties.

Heeft gebruiker A een app gegeven aan gebruiker B, dan kan A deze app zelf niet meer opstarten. De originele maker van iets dat wordt verkocht kan ook baat hebben bij de tweedehands handel, door een klein percentage van het betaalde bedrag te ontvangen via de App Store.

Het patent beschrijft ook uitgebreid hoe je iets kunt uitlenen, waardoor na een X aantal dagen de originele bezitter de app, film of muziek weer kan gebruiken. Het systeem zou zich in iCloud kunnen bevinden, waardoor jij en de ander niet constant dingen moeten downloaden en verwijderen.

Het patent werd door Apple in juni 2012 aangevraagd, maar is pas onlangs openbaar gemaakt. In 2011 werden er bijbehorende patenten ingediend. Het aanvragen van een patent betekent niet automatisch dat Apple iets van plan is. Er kan altijd met het idee zijn geëxperimenteerd, waarna het in de ijskast is gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2017, 11:41
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, patenten, tweedehands

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.