Eerste beelden The Croods: nieuwe game van Angry Birds-maker Rovio

The Croods is de nieuwe game van de makers van Angry Birds. De eerste trailer met gameplay voor de iPhone, iPad en Android is nu bekend.

The Croods Rovio Mobile headerRovio Mobile, de ontwikkelaar van de Angry Birds-games, slaat een nieuwe weg in voor de volgende game die ze gaat uitbrengen. Of eigenlijk slaat ze juist een vertrouwde weg in. Rovio heeft vandaag de eerste in-game trailer van The Croods vrijgegeven, een spel dat 14 maart verschijnt en daarmee een week uitkomt vóór de gelijknamige DreamWorks-film in de Verenigde Staten. Het heeft iets van Farmville, Smurfs’ Village, Hay Day en dergelijke spellen, maar het lijkt er niet op dat je een zo groot mogelijk gebied uitbouwt.

We noemen die games omdat het de bekendste aanbiedingen zijn in het managementgenre van dit moment, maar er zijn natuurlijk meer games die je van bovenaf bekijkt en waarin je opdrachten geeft tot bouwen, kweken en telen. The Croods lijkt het vooral persoonlijk op te pakken, met een specifieke rol voor elk van de holbewoners van de knotsgekke prehistorische familie. Het mannetje Grug is min of meer de hoofdpersoon, lijkt het: hij legt zich toe op jagen en verzamelen en vanuit zijn perspectief wordt in de trailer gezegd dat je ‘je schoonfamilie moet overleven’. Verder kan je beesten gevangen nemen en ja, kan je verschillende diersoorten opvoeden.

Het lijkt er niet op dat The Croods de originaliteitsprijs zal verdienen als het spel op 14 maart uitkomt voor de iPhone, iPad en Android. Wel lijkt het gezien het genre van het spel aannemelijk dat je Rovio’s volgende spel gratis kan downloaden. Overigens net als het eerste spel van de ontwikkelaar op dit moment: de allereerste Angry Birds is aankomende week Apple’s Game van de Week en daarom een week lang gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2013, 12:42
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.