Apple neemt Nintendo-gamesexpert in dienst

Apple heeft Nintendo-fanaat Matt Casamassina ingehuurd. Hij gaat de gamesdivisie in de App Store leiden, waarbij hij featured games gaat kiezen.

apple gamesMatt Casamassina van de gamessite IGN gaat bij Apple werken als Global Editorial Games Manager. Hij start begin mei en gaat het team leiden dat bepaalt welke games prominent in de App Store zichtbaar zijn. Momenteel loopt er bijvoorbeeld een promotie met ‘Zeer verslavende games‘.

Medewerkers van Apple bepalen welke games in zo’n lijstje komen te staan. IGN is een van de grootste gamessites ter wereld maar de keuze voor Matt is op zich wel opmerkelijk: hij is altijd een grote fan van Nintendo geweest. Alleen Apple kon hem weglokken om nog langer artikelen over Mario, Zelda en andere bekende Nintendo-titels te schrijven (of zou Apple gewoon een goed salaris hebben geboden?). De president van Nintendo US Regie Fils-Aime, is volgens recente uitspraken nog steeds niet bang voor Apple en de gamespotentie van iPhone OS. Hij zegt dat Apple geen impact heeft op Nintendo, gezien vanuit de business, volume, hardware en software. Fils-Aime: “I’ve seen data that suggests that while consumers are constantly downloading Apps, they play with them for a few times and then they are moving on to the next thing.” Bij een €30 kostende Nintendo-games haal je dat ook wel uit je hoofd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2010, 10:38
Categorie Games
Onderwerpen app store, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.