Altijdbij.com: snacknieuws op je iPhone (Review)

Review van de nieuwsapplicatie altijdbij.com die werkt met zelfgekozen onderwerpen en push notificatie.

Altijdbij logoZeker sinds de opkomst van internet is het wereldnieuws altijd binnen handbereik. In enkele seconden weet je wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. Door de komst van de iPhone is dat nog eens extra makkelijk. Altijdbij.com gaat een stapje verder en brengt je op de hoogte van het onderwerp dat jou interesseert. Waarschijnlijk zul je bij een nieuwsapplicatie op de iPhone meteen aan NU.nl denken. Wat is het verschil tussen deze twee applicaties? Wat maakt Altijdbij.com een interessante, originele nieuwsapplicatie?

In het hoofdscherm staan tien headlines onder elkaar, de nieuwste staan bovenaan. Rechtsboven in het scherm kunnen we tikken op het bekende ‘krullende pijltje’ om de lijst met nieuwtjes te verversen. Onderaan de applicatie zijn er knoppen voor Altijdbij.com (de hoofdpagina), Meldingen, Favorieten en Instellingen.

Altijdbij.com brengt met push notificaties het nieuws dat jij wilt lezen. Je hoeft niet langer door nieuwsberichten die je niet interessant vindt te scrollen. Deze applicatie geeft je de mogelijkheid zelf een keuze te maken uit dertien onderwerpen waar jij wel of niet push notificaties van wenst te krijgen. Die dertien onderwerpen zijn: Binnenland, Buitenland, Brekend Nieuws, Cultuur, Economie, Entertainment, Lifestyle, Opmerkelijk, Politiek, Sport, Techniek, Weer en Wetenschap.

Zitten hier onderwerpen tussen die je niet interesseren? Dan zet je deze onderwerpen uit en zul je hier geen melding (meer) van krijgen. Heb jij een interessant artikel gevonden en wil je deze wat langer bewaren om bijvoorbeeld aan familie en vrienden te laten lezen, dan kun je deze opslaan onder het kopje ‘Favorieten’. In het instellingenscherm kun je er voor kiezen om altijd push-berichten te kunnen ontvangen, maar ook om ze bijvoorbeeld alleen van 09:00 tot 22:00 toe te staan.

Nieuwsklok.Altijdbij.com is niet voor mensen die alles omtrent een nieuwsbericht willen weten, maar juist uitermate geschikt voor mensen die de hoofdlijnen van het nieuws willen volgen. De applicatie werkt met korte, duidelijke headlines waarin cijfers en feiten centraal staan. In dat opzicht lijkt de applicatie wel op NU.nl, waar het nieuws ook oppervlakkig wordt besproken. Een verschil is dat je bij Altijdbij.com zelf kunt kiezen welke rubrieken je wilt lezen en push notificaties ontvangt. Bij de applicatie van NU.nl is dat nog niet mogelijk.

Altijdbij.com heeft al laten weten druk bezig te zijn met een update van de applicatie. Zo willen ze het lettertype van de nieuwsberichten zelf aanpassen en wordt er gewerkt aan integratie met sociale netwerken. Het is handig om je familie en vrienden op de hoogte te stellen van het laatste nieuws. Ook worden er nog wat bugfixes uitgevoerd.

Conclusie

Zeker met de aankomende update denk ik dat Altijdbij.com veel potentie heeft. Het doet wat het belooft te doen: het houdt je op de hoogte van de headlines. Voor mensen die graag snel op de hoogte zijn van de belangrijkere nieuwtjes en geen zin hebben om de cijfers en feiten uit een artikel te plukken, is dit een ideale applicatie. Wel denk ik dat het belangrijk is dat de volgende update komt met een ‘strakker’, rustiger lettertype. Ook de geplande intergratie van een of meerdere sociale netwerken is een fraaie toevoeging.

Info: Altijdbij.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2010, 11:55
Categorie Nieuws
Onderwerp pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.