Apple kondigt zakelijke bulkverkoop en B2B-programma voor apps aan

Apple biedt binnenkort bedrijven de mogelijkheid om meerdere apps voor hun personeel te kopen, waarbij ze met één zakelijke creditcard kunnen afrekenen.

iphone business pricingAls je een bedrijf hebt en apps voor het voltallige personeel wilt aanschaffen, is dat momenteel lastig te doen. Wil je voor 20 medewerkers een app zoals Pages of een PDF-reader kopen, dan moet je beschikken over 20 verschillende Apple-accounts met 20 gekoppelde creditcards. Gelukkig komt daar nu verandering in, want Apple heeft het Volume Purchase Program for Business aangekondigd. Het houdt in dat je als ontwikkelaar business-to-business-apps kunt gaan aanbieden. Elke betaalde app uit de App Store is straks beschikbaar via het B2B-programma, maar de ontwikkelaars kunnen bovendien specifieke apps gaan aanbieden aan zakelijke klanten.

Het lijkt erop dat die zakelijke apps dan ook via de App Store verkrijgbaar zullen zijn. Het gaat om B2B-apps die ook maatwerk mogen bevatten of specifieke zakelijke problemen oplossen. Ontwikkelaars kunnen zich alvast aanmelden voor het Volume Purchase Program.

De zakelijke bulkverkoop is nog niet zichtbaar in de App Store en lijkt in eerste instantie alleen op de VS gericht. Een pagina met extra informatie meldt namelijk: “The Volume Purchase Program for Business is coming soon to businesses in the United States.” Vannacht werd er wel een andere wijziging in de App Store doorgevoerd: Apple heeft de prijzen van apps aangepast in landen als Japan, Engeland en Australië zoals je vannacht al op iPhoneclub kon lezen. De Europese prijzen zijn echter hetzelfde gebleven: je betaalt €0,79 – €1,59 – €2,39 – €2,99 enzovoort als je een app in de Nederlandse App Store wilt kopen.

b2b apps

Om nog even terug te komen op de zakelijke bulkverkoop: het lijkt er niet op dat de bedrijven korting krijgen als ze via de App Store meerdere licenties kopen. Apple schrijft:

Simply search for the apps you need, enter the quantity you want to buy, and complete the transaction with your corporate credit card. Apps are available for purchase at the same price listed in the App Store.

Apple bood al overigens al wel bulkverkoop aan voor onderwijsinstellingen. Meer informatie is te vinden op de speciale pagina die Apple voor Volume Purchasing heeft ingericht. Deze is voorzien van de tekst ‘Coming soon’. Er is ook een PDF-handleiding gemaakt voor bedrijven die ermee aan de slag willen gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 8:51
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, verkopen, volume purchase program

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.