Spotify vanaf vandaag ook in de VS

Spotify is vanaf donderdag ook in de VS te gebruiken. De dienst is voorlopig alleen op uitnodiging en via een abonnement te gebruiken.

spotify usHet heeft even geduurd, maar de muziekdienst Spotify is vanaf donderdag ook in de VS beschikbaar. In Nederland ging de dienst al in 2010 van start, waarbij je 10 euro per maand betaalt voor onbeperkt luisteren via computer of mobiele telefoon. In eerste instantie zal Spotify in de VS alleen op uitnodiging en met abonnement te gebruiken zijn. Er circuleerden geruchten dat Apple de lancering van Spotify probeerde tegen te houden. Toch lijkt het erop dat het regelen van alle muziekrechten het uiteindelijke struikelblok was, waardoor de lancering zo lang op zich liet wachten.

De verwachting is dat de dienst juist in de VS sterk zal aanslaan. Er wordt gesproken over 50 miljoen gebruikers in het eerste jaar. Het model zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met Europa, maar in plaats van 10 uur gratis luisteren krijgen de Amerikanen 20 uur onbeperkt luisteren. Maar er geldt wel dezelfde beperking dat je een bepaald nummer maximaal vijfmaal per maand mag afspelen. Wie meer wil, betaalt 10 dollar per maand voor onbeperkt on-demand beluisteren via het web en via iPhone- en Android-apps. Wil je alleen webtoegang, dan betaal je 5 dollar per maand. Bij Spotify kun je ook bepaalde nummers in mp3-formaat kopen, waarbij je het nummer in bezit krijgt. Een andere optie is om muziek cadeau te geven met een tegoedbon om 1, 3, 6 of 12 maanden onbeperkt te luisteren.

Amerikanen die een abonnement afsluiten in de beginperiode op basis van een uitnodiging hebben geluk: zij kunnen de eerste zes maanden onbeperkt luisteren en zitten niet vast aan de beperking van 20 uur bij een gratis abonnement.

Downloaden: Spotify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 8:05
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.