Apple knutselt aan ‘Populair vlakbij’ in iOS 7 App Store

Apple knutselt aan de lijst 'Populair vlakbij', een nieuwe functie in de App Store van iOS 7. In Amsterdam is de lijst nog hetzelfde, in andere regio's is meer schot in de zaak.

app-store-vlakbij-1Afgelopen juni schreven we over de nieuwe functie ‘Populair vlakbij’, een nieuwe functie in de App Store van iOS 7. Je kunt hiermee zien welke apps in de buurt populair zijn. Zinvol? Nee, eigenlijk vonden we het wat tegenvallen. De lijst in Amsterdam stond vol met toeristische gidsen. Nogal logisch in een stad die al de hele zomer is overgenomen door toeristenzwermen, maar misschien niet zo nuttig voor mensen die willen weten dat er trending is onder de Amsterdammers zelf. De laatste dagen lijkt Apple echter de ranglijsten wat meer te tweaken. Regio’s die voorheen nog geen resultaten toonden, krijgen nu wel iets te zien.

In Londen zijn ze bijvoorbeeld gek op de apps van ASOS, Hailo, London Tube en Parkmobile, terwijl ze in Arizona warm lopen voor de bankapp Chase Mobile en de tv-stations CBS5, ABC15 en FOX Phoenix. Maar hoe zit het in Nederland?

Helaas zijn de resultaten in Amsterdam nog nauwelijks aangepast. Links zie je de lijst van juni 2013, rechts de lijst van augustus 2013.

app store vlakbij 2 populair vlakbij 2

In plaats van Soundcloud is nu NRC Reader als enige niet-toeristische app aanwezig in de lijst. Een app als Amsterdam, The Map wordt misschien nog wel gedownload door locals maar de andere toeristische gidsen kun je dat niet zeggen. Rick Steves’ audiotour voor heel Europa is typisch iets voor gehaaste Amerikaanse toeristen (en blijkt bij nadere bestudering eigenlijk best een leuke gratis app).

De resultaten per stad lijken ook nogal verschillend te zijn. In Berlijn stond de ‘Populair vlakbij’-lijst aanvankelijk vol met openbaar vervoer-apps. Nu is de lijst leeg. De lijst ‘Populair vlakbij’ toont ook niet noodzakelijk alle apps die door de Amsterdammers het meest worden gedownload, want dan zouden apps als WhatsApp Messenger en Asphalt 8 het ook goed moeten doen. Die apps zijn in heel Nederland populair, dus vast ook in Amsterdam. Nee, het lijkt eerder te gaan om mensen die op basis van GPS-locatie in de buurt zijn en apps aan het downloaden zijn. En in het centrum van Amsterdam zijn dat momenteel vooral toeristen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 15:10
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.