Lulu Wang en Arnon Grunberg als iPhone-app

Lulu Wang en Arnon Grunberg hebben apps rondom hun boeken gemaakt. Bij Lulu Wang gaat het om een nieuw boek over Nederland, Arnon Grunberg paste zijn bestaande app aan op zijn roman 'De man zonder ziekte'.

lulu wang boekLulu Wang’s nieuwste boek ‘Nederland, wo ai ni’ zal als boekenapp worden uitgebracht. Bovendien is de al langer bestaande Arnon Grunberg-app aangepast voor Grunbergs nieuwste roman ‘De man zonder ziekte’.

Lulu Wang heeft grootse plannen rondom het verschijnen van haar app. Op 9 juni zal de app in Den Haag worden gepresenteerd tijdens een concert van het Residentie Orkest. Wie erbij wil zijn kan kaarten bestellen bij de Dr Anton Philipzaal. Als hommage aan Nederland, het land waarvan ze al zo lang woont en van is gaan houden, heeft Lulu Wang gekozen voor klassieke muziek van Nederlandse componisten.

luluwang met bookapp xiaoling huangOp 9 juni zal de schrijfster ook voorlezen uit het boek, dat ze voor het eerst in eigen beheer heeft uitgebracht. Daarbij heeft ze gekozen voor een aan de smartphone, tablet en ereader aangepaste stijl, die ze de e-stijl noemt. Dit is gedaan omdat veel mensen het geduld niet zouden hebben om een dik boek te lezen. Je kunt op woorden tikken om meer informatie te lezen, bijvoorbeeld bij het standpunt van de schrijfster over het feit of Chinezen honden eten. Ook kun je met andere lezers discussiëren, waardoor de app meteen een soort leesclub wordt. Lulu Wang is inmiddels bezig met haar tweede en derde app, die inhoudelijk anders zijn en ook andere functionaliteiten hebben. Ze is zelf uitgever van alle apps en meldt dat de apps dit jaar nog zullen verschijnen.

Downloaden: vanaf 9 juni in de App Store

arnon grunbergOok Arnon Grunberg heeft een app, die overigens al wat langer bestaat. De vernieuwde versie is geïnspireerd op Grunbergs nieuwste roman ‘De man zonder ziekte’. De app bevat een fragment uit het boek, aangevuld met video’s, de agenda van de schrijver en zijn dagelijkse blog. Vanuit de app kun je de romans van Grunberg bestellen. In ‘De man zonder ziekte’ reist een jonge Zwitserse architect af naar Bagdad om een nieuw operagebouw te ontwerpen. De man is ervan overtuigd dat een architect het leven van de mens mooier en makkelijker moet maken. Als ebook is ‘De man zonder ziekte’ verkrijgbaar voor €12,99. Wil je liever de papieren paperbackversie van 224 pagina’s, dan betaal je €17,50.

Toen we eerder over de Arnon Grunberg-app schreven stond zijn toenmalige nieuwe boek ‘Huid en Haar’ centraal.

Downloaden: Arnon Grunberg (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 10:45
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.