App Store: van ontwikkelaar tot miljonair

Tap tap tap heeft verkoopcijfers bekendgemaakt van de eerste 24 dagen. Daaruit blijkt dat ze in slechts 24 dagen een bedrag van $52.815 hebben verdiend. Niet slecht!

App SalesHet is tijd voor Apple om de eerste cheques te versturen aan de ontwikkelaars die applicaties via de App Store verkopen. Vorig week kregen we al een inkijkje bij tap tap tap, maar die had slechts betrekking op zeven dagen. Gisteren publiceerde tap tap tap de complete lijst met verkoopcijfers voor juli en dan sta je toch wel even te kijken: van Where To Go verkocht werden 24.094 stuks verkocht in 24 dagen en van Tipulator gingen 3.168 over de toonbank.


Het gaat om applicaties met een klein prijskaartje: Where To Go kost maar $2,99 en voor Tipulator (de zoveelste fooiencalculator) betaal je $0,99. Toch valt er door de enorme volumes veel te verdienen: na aftrek van Apple’s 30% blijft er voor die periode van 24 dagen een bedrag van $52.815 over, ongeveer $2.200 per dag! Er zijn mensen die daarvoor een maand lang hard moeten werken en het is ook grappig te bedenken dat ontwikkelaars ooit twijfelden of ze de drempelwaarde van $250 wel zouden halen.

Het valt nog te bezien of de verkoopvolumes de komende maanden zo hoog blijven, maar als een ontwikkelaar regelmatig een populaire nieuwe applicatie uitbrengt is ‘ie binnen twee jaar miljonair. Het enige probleem is straks om voldoende zichtbaar te blijven tussen de duizenden applicaties van anderen. Daar staat tegenover dat er steeds meer iPhone-landen bijkomen waardoor het aantal potentiële klanten ook toeneemt.

Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.