App Store haalt onofficiële mijlpaal van 1 miljoen goedgekeurde apps

Apple heeft de mijlpaal van 1 miljoen goedgekeurde iOS-apps gehaald. Daarvan staan nu 736.000 live in de App Store. Zo'n 45 procent van de beschikbare apps is gratis, zo'n 16 procent is een game.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

app store icoontjesDe App Store heeft vandaag een nieuwe mijlpaal behaald: meer dan 1 miljoen apps zijn toegelaten in de Apple Store. Dat blijkt uit cijfers van de website Appsfire. Sinds juli 2008 zijn er 1 miljoen apps goedgekeurd en in de App Store verschenen, waarvan bijna de helft betaald was (493.000 stuks). Niet al die 1 miljoen apps zijn momenteel nog verkrijgbaar, want er zijn ook apps verdwenen of later door Apple weer offline gehaald.


De App Store bevat nu zo’n 736.250 apps, waarvan 45% betaald is. Maar liefst 120.00 daarvan zijn games (16%). Appsfire keek alleen naar iOS-apps en niet naar de Mac App Store, waar momenteel zo’n 12.000 apps te vinden zijn. Apple maakt tijdens presentaties regelmatig cijfers bekend over aantallen apps, maar hanteert daarbij een andere telwijze en kijkt alleen naar aantallen aanwezige apps. Ook komen collega’s van Appsfire vaak op iets andere aantallen uit: zo meldt Appshopper dat er in de loop der jaren 995.414 apps zijn goedgekeurd, waarvan nog 714.891 beschikbaar zijn.

Appsfire kan niet precies meten hoeveel apps er daadwerkelijk bij Apple zijn ingediend, omdat afgekeurde apps geen sporen achterlaten in iTunes. Apple heeft nu 400 miljoen iTunes-gebruikers die een creditcard hebben gekoppeld aan hun account. Zij hebben in vier jaar tijd 35 miljard apps gedownload. Tim Cook gaf tijdens de presentatie van de iPhone 5 aan dat de gemiddelde App Store-klant meer dan 100 applicaties heeft gedownload. Het is inmiddels een nek-aan-nekrace geworden tussen Apple en Google. De Google Play Store heeft nu 675.000 apps en 25 miljard downloads, bleek uit cijfers die in september bekend werden gemaakt. Bij Google is geen sprake van een goedkeuringsproces, waardoor het aantal ingediende apps vrijwel gelijk zal zijn aan het aantal apps dat beschikbaar kwam via Google Play. Zelf hanteert Apple een mijlpaal van 700.000 apps die direct beschikbaar zijn om te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.