iSleepin: iPhone-app wekt met je met puzzels

De iPhone-app iSleepin maakt je snoeihard wakker met oorverdovend geluid en een spel dat je moet spelen om hem te deactiveren.

iSleepin iPhone iPod touch wekker-appDruk op snooze en je betaalt meteen 25 cent aan het goede doel. Dat is een formule die we al eens hebben gezien bij een app van Stop AIDS NOW. Je kan uitslapen ook op een andere manier bestrijden met de app iSleepin. Net als andere wekker-apps dien je iSleepin actief te laten draaien als je met je iPhone in slaap valt. Als de wekker gaat, is er maar één manier om het geluid uit te schakelen: door een spelletje te spelen in de app. Nog nooit werden we zo geschrokken wakker.

Als het alarm af gaat, gooit iSleepin alle registers open. Het beeld van de iPhone wordt extra helder en het volume gaat helemaal open. Onder de opzwepende muziek krijg je vervolgens één van vier verschillende soorten opdrachten: een rekensom maken, puzzelstukken in een puzzel slepen, een vorm volgen met je vinger of de stippen verbinden. Klus geklaard? Dan kan je kiezen voor de Snooze-optie of Shut up! Bij de eerste krijg je een paar minuten later gewoon weer een taak.

iSleepin lijnvolgspelletje iSleepin puzzelstukjes wakker worden

Het zijn kleine opdrachten en ook op het moeilijkste instelbare niveau van de drie, simpele opdrachten. Maar in het wekkergeweld van iSleepin overvallen ze je gigantisch, weten we inmiddels uit een test. Je geeft naast de moeilijkheidsgraad ook het soort puzzels aan dat je wilt krijgen. Er is eveneens een mogelijkheid een liedje op de iPhone aan de wekker te koppelen zodat je het standaarddeuntje wegzet, maar die optie werkt op onze iPhone 5 met iOS 6.0.1 niet. Hij geeft een foutmelding of loopt vast in het ophalen van een liedje.

Los van de spelletjes, is iSleepin geen bijzondere maar wel een goede wekker-app. Centraal en groot in beeld zie je de tijd in witte cijfers op een zwarte achtergrond en ook de datum en het weerbeeld en de temperatuur staan duidelijk in beeld. Bovenin beeld zie je wanneer het volgende alarm afgaat en hoeveel procent batterij je nog hebt. Onderin het scherm kan je met een slider de helderheid van het scherm instellen. Dim hem vooral volledig, want de app zorgt ervoor dat de iPhone niet automatisch dimt. Zo kan de wekker actief blijven en je overvallen in de ochtend. Het betekent wel dat iSleepin niet de allervriendelijkste app is voor je batterij. Laad de iPhone dus goed op voor het slapen gaan, of hang hem nog liever aan de lader. Verder doet de app niet moeilijk over het aantal wekkers dat je kan instellen: oneindig.

iSleepin wekker activeren iSleepin uitdagingen activeren

iSleepin voor iPhone en iPod touch claimt de wekker te zijn voor situaties waarin je echt moét opstaan. Als je het spelletje wil meespelen, is de applicatie dat ook. Het ontwaakt je met de haren overeind.

Downloaden: iSleepin (€0,89, introductieprijs, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 13:50
Categorieën Diensten, Games
Onderwerpen alarm, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.