App Store bestaat 3 jaar: van 500 apps naar een miljardenbusiness

De App Store voor de iPhone bestaat vandaag 3 jaar. Op 10 juli 2008 ging de App Store van start met 500 apps. Inmiddels zijn er 500.000 apps en is het een miljardenbusiness.

app store reizenVandaag is het precies 3 jaar geleden dat het voor het eerst mogelijk was om apps te installeren vanuit de iPhone App Store. Op 10 juli 2008 ging de App Store met de introductie van iOS 2.0 van start. Een dag later kwam de iPhone 3G op de markt, die standaard al was voorzien van iOS 2.0, al heette het besturingssysteem destijds nog iPhone OS 2.0. Het kunnen installeren van apps was een veelgevraagde functie van gebruikers, maar Apple vond aanvankelijk dat webapps goed genoeg waren. Steve Jobs zei er zelfs over:

You don’t want your phone to be like a PC. The last thing you want is to have loaded three apps on your phone and then you go to make a call and it doesn’t work anymore.


app store kidsMaar Apple gaf uiteindelijk toch toe, ook al zag Apple de telefoon meer als een iPod dan als een computer. Bij de lancering waren er maar zo’n 500 apps beschikbaar maar de invloed was enorm: alle grote toestelfabrikanten en makers van mobiele platformen kondigden al vlot hun eigen variant van de App Store aan. Voor Apple werd de App Store een beslissende factor in het succes van de iPhone. Bijna alle reclamecampagnes die er sindsdien voor de iPhone zijn geweest, benadrukken de enorme rijkdom aan apps die je kunt installeren. Meer dan 15 miljard apps zijn er inmiddels geïnstalleerd, er zijn een half miljoen apps beschikbaar, waarvan 100.000 geoptimaliseerd zijn voor de iPad. Apple heeft 2,5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars, zo lieten ze bij de laatste WWDC weten. Dat zullen de andere bedrijven met een applicatiewinkel niet snel nadoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2011, 16:26
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, jubileum, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.