App Store bestaat vandaag 3 jaar

De App Store bestaat vandaag 3 jaar en bevat inmiddels 500.000 apps, waarvan er 100.000 stuks zijn geoptimaliseerd voor de iPad. Inmiddels is de App Store een miljardenbusiness.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

app store 3 jaar De App Store bestaat vandaag precies 3 jaar. Op 10 juli 2008 ging de App Store van start, bij de lancering van iOS 2.0 en de lancering van de iPhone 3G. Destijds waren er maar 500 apps beschikbaar voor de iPhone. We moesten nog bijna twee jaar wachten voordat de eerste apps voor de iPad verschenen. Maar dat aantal groeit ondertussen snel, want ruim een jaar nadat de App Store openging voor iPad-apps staat de teller al op 100.000 stuks die speciaal voor de iPad zijn geoptimaliseerd.

Inmiddels is de App Store uitgegroeid tot een miljardenbusiness: Apple maakte tijdens de WWDC bekend dat ze 2,5 miljard dollar aan ontwikkelaars hebben uitgekeerd. Toch zag Apple het aanvankelijk helemaal niet zitten om apps voor de iPhone uit te brengen. Topman Steve Jobs was van mening dat webapplicaties goed genoeg waren. Hij zei in een interview:

You don’t want your phone to be like a PC. The last thing you want is to have loaded three apps on your phone and then you go to make a call and it doesn’t work anymore.

Zo blijkt maar weer dat Jobs het ook wel eens bij het verkeerde eind heeft en op z’n schreden terugkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 14:02
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, fieldrunners, jubileum, tower defense, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.