Alleen in Amerika: gratis app bij een kop Starbucks-koffie

Koffiedrinkers bij Starbucks in de Verenigde Staten met een iPhone hebben een extra reden koffie te drinken bij de keten. Behalve iTunes-nummers worden nu ook apps vergeven bij Starbucks.

Starbucks gratis Shazam app bij koffie bestellenKen je het verhaal van de goede band tussen Apple en Starbucks? Tijdens de originele iPhone-introductie in januari 2007, demonstreerde Steve Jobs Google Maps. Hij belde vanuit die applicatie naar Starbucks en grapte dat hij 4000 koppen koffie wilde ophalen, waarna hij zei het verkeerde nummer te hebben gedraaid. Sindsdien zijn Apple en Starbucks intensief verwikkeld in promotiecampagnes met elkaar. De nieuwste is bijna zaligmakend voor fanatieke koffiedrinkers: bij een bestelling in Starbucks krijg je gratis een ‘app van de week’. De eerste app die zich leent voor de actie is het sublieme Shazam Encore waarmee je liedjes kan beluisteren en herkennen. De app staat op een stijlvol kartonnetje en is te downloaden door de code erop in de App Store in te voeren.

Bij de Starbucks in de Verenigde Staten kreeg je al langer codes om een nummer van iTunes te downloaden. Shazam Encore is met 5,99 dollar aldaar wel een stukje duurder dan de nummers die zich voor 1,29 dollar laten downloaden, al is het natuurlijk wel dé applicatie om meer nummers mee te ontdekken en vervolgens te kopen in iTunes.

De goede band tussen Apple en Starbucks gaat verder. De ‘partners’ brachten al gezamenlijk een iPhone-applicatie uit waarmee je kan betalen in Starbucks-filialen. Dat kan echter alleen in de Verenigde Staten, zoals deze actie vooralsnog ook alleen in Noord-Amerika geldt.

Via CNet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 14:34
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, apps, promotie, shazam, starbucks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.