Pic Stitch: maak makkelijk je eigen fotocollage

Met Pic Stitch zet je makkelijk een fotocollage van je vakantie in elkaar. Deze deel je vervolgens via Facebook of e-mail.

Pic StitchHet vastleggen van vakanties is sinds de komst van de iPhone en iPad makkelijker dan ooit. Geschoten beelden zijn direct te bekijken, bewerken en te delen met je online vrienden. Met deze ontwikkeling is er echter iets moois verloren gegaan: het analoge knip- en plakwerk waarmee je vroeger aan het einde van de vakantie leuke collages in elkaar zette. Pic Stitch is de nieuwste en ook de meest praktische manier om dit gat te vullen.

Wanneer je de app opstart heb je de keuze uit ongeveer 30 layouts. Ieder van deze bevat een bepaald raster waarin je foto’s worden opgedeeld. Wanneer je er een gekozen hebt wordt deze in volledige resolutie geopend, waarna je zelf foto’s mag toewijzen. Dit doe je door twee keer te tappen op een lege plek in een collage. Heb je de foto toegevoegd, dan kun je hem ook nog roteren, anders positioneren en hem met behulp van filters sepia of zwart-wit maken.

Ben je klaar met je collage, dan deel je hem met je vrienden op Facebook of via e-mail vanuit de app. Daar houden de functionaliteiten van Pic Stitch direct ook al op: de app houdt zich enkel en alleen bezig met het produceren van deze collages. Een prima streven, als je bedenkt dat hij je niks kost.

Downloaden: Pic Stitch (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 14:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotocollage, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.