All Things Digital: commentaar van Walt op je iPhone

All Things Digital, de tech-rubriek van de Wall Street Journal, heeft een eigen iPhone-applicatie uitgebracht. Eigenlijk is het een veredelde RSS-reader met wat extra functies.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

all things dWalt Mossberg, de favoriete tech-opa van de Amerikanen, heeft samen met zijn collega’s eigen iPhone-applicatie uitgebracht. De tech-rubriek uit de Wall Street Journal is via de applicatie All Things Digital te bekijken. De applicatie bevat niet zozeer nieuws, maar vooral commentaar op het nieuws en reviews van Walt himself en zijn collega Katie Boehret. Ook zijn er video’s te vinden van de All Things Digital-conferentie, waaronder het duo-interview met Steve Jobs en Bill Gates (die gek genoeg in de iTunes Store is opgenomen onder de naam Bill G*tes). De applicatie speelt video’s meteen af, zonder naar de losse videospeler te gaan.

Omdat het bij AllThingsD om de personen en minder om het nieuws draait, is alles georganiseerd op naam van de auteurs: onderin het scherm zie je knoppen voor Walt, Boomtown en John & Peter. Daardoor is het wat lastiger om nieuwtjes over een bepaald onderwerp te vinden. Gelukkig is er een zoekfunctie. De applicatie is voorzien van advertenties en het plan is om de applicatie op die manier gratis te houden (de Wall Street Journal is wel van plan op termijn om geld te vragen voor de algemene app). Je kunt nieuwtjes meteen posten naar Twitter of Facebook of via e-mail versturen naar vrienden. Ook kun je de iconen onderin het scherm aanpassen; maar dit werkt alleen op basis van auteurs- of rubrieksnaam. Walt heeft de applicatie laten bouwen op basis van de Newsgator RSS-reader met wat extra functies.

De afbeeldingen in de App Store laten een advertentievrije versie van de applicatie zien. Silicon Alley Insider heeft screenshots van de advertenties, die toch vrij opdringerig in beeld komen.

all things digital

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:23
Categorie Nieuws
Onderwerp wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.