Scribd: nieuwe digitale boekwinkel straks ook op de iPhone

Scribd heeft een online winkel voor ebooks geopend, waar iedereen zijn boek kan publiceren. Straks komt er ook een iPhone-applicatie bij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

scribdAltijd al een eigen boek willen schrijven? Scribd heeft een ebook-winkel geopend waarbij auteurs hun eigen boeken kunnen uploaden en verkopen. De dienst heeft momenteel 60 miljoen lezers, maar dat zal nog verder uitbreiden wanneer Scribd de geplande iPhone-applicatie uitbrengt.

Auteurs en uitgevers kunnen hun eigen prijs kiezen en krijgen 80 procent van de omzet. De prijzen gaan van $1 voor een grafisch boekje tot $5.000 voor een marktonderzoek over China. Kun je niet kiezen, dan komt de automatische prijsfunctie in actie, waarbij de prijs wordt vastgesteld op basis van soortgelijke items in de winkel. Het aanbod van Scribd is nogal breed, maar omdat er zowel professionele als niet-professionele auteurs tussen zitten is het even oppassen wat je koopt. Bekende namens als Tim O’Reilly en Lonely Planet zitten erbij, maar ook een hoop ‘nieuwe talenten’. Je kunt een hoofdstuk, een bepaald aantal pagina’s of een compleet boek kopen. Eén van de mogelijkheden is om bijvoorbeeld je boek voor $1 per hoofdstuk te kopen. Vooral bij reisgidsen kan dat een succes worden, omdat je bij een reisgids voor bijvoorbeeld Italië zelden het hele land gaat afreizen. Lonely Planet is al gewend om losse hoofdstukken te verkopen, via de eigen website.

Zomaar de Harry Potter-boeken in de winkel aanbieden, zit er niet in. Je moet de digitale rechten bezitten op de boeken die je wilt verkopen. Je kunt kiezen voor distributie op Scribd, als downloadbare PDF (met of zonder DRM) en als downloadbaar ePub-document met DRM. Scribd probeert zich van anderen te onderscheiden met de breedte van het aanbod. Elke niche of hobby is straks vertegenwoordigd. De Scribd Store is op dit moment in betafase. Wanneer de iPhone-applicatie beschikbaar komt, is nog even afwachten.

Meer info: Scribd
Via: Financial Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:41
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.