Alibi: niet langer zelf vakantiefoto’s maken dankzij iPhone-app

Alibi is een nieuwe iPhone-app die vakantiefoto's voor je verzamelt zodat je ze zelf niet hoeft te schieten. Het is vooral nog een concept.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Alibi iPhone-app neemt vakantiefoto's voor jeIk ga op reis en neem mee… een iPhone-app die automatisch vakantiefoto’s voor me vergaart. Het klinkt raar, maar het is wat de nieuwe app Alibi doet. De applicatie belooft je dat je de telefoon niet meer uit je broekzak hoeft te halen om vakantiefoto’s te maken. Alibi maakt daarvoor gebruik van de GPS-locatiefunctie van de iPhone. De app ziet waar je geweest bent en verzamelt ter plekke foto’s van Instagram en Foursquare om je reis vast te leggen. Tien tegen een dat anderen allang de vakantiefoto hebben gemaakt die je anders zelf zou maken.

Alibi scant je locaties en zoekt daar foto’s van de sociale netwerken bij die gemaakt zijn op die plek. Zo hoef je niet zelf meer zelf de toren van Pisa overeind te houden op een foto. Ben je bij de Big Ben in Londen, dan sprokkelt Alibi foto’s bij elkaar en bespaar je je zelf dezelfde foto nog eens te schieten. De keerzijde is dat de de app constant aanspraak maakt op je GPS-lokalisatie, en dat is allerminst gunstig voor de batterij.

Alibi vakantiefoto's verzamelen op iPhone Alibi vakantiefoto uitgelicht

Alibi voor de iPhone is eigenlijk niet veel meer dan het concept. De locaties waar je bent geweest staan als een timeline onder elkaar met per locatie een rij foto’s waar je doorheen kan vegen. Je kan elke foto vergroot in beeld brengen, maar voor alle opties als liken en reageren ga je naar Instagram. Daar houdt Alibi wel op. Je kan er geen fotoalbum mee maken bijvoorbeeld, en kan zelfs niet eens foto’s verwijderen die je helemaal niet wilt zien – iets wat heus gebeurt als je weer een zelfportret van een tiener tussen je toeristische attracties ziet.

Het moet een kwestie van tijd zijn voordat er een app is die hetzelfde doet, maar dan wèl vakantiefoto’s kan filteren en kan verwerken tot een reisdagboek dat je kan delen met anderen, al dan niet voorzien van je eigen aantekeningen. Doet Alibi het zelf niet, dan komt er wel een andere app die het doet.

Downloaden: Alibi (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 16:43
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen foursquare, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.