Highlight ‘SXSW-app’ toont interessante mensen in de buurt nu op kaart

De iPhone-app Highlight waarmee je kan zien of er mensen met gelijke interesse in de buurt zijn, is voorzien van meer foto-opties en kaart.

Highlight iPhone-app SXSW updateDe SXSW-conferentie vol startups gaat over enkele uren los in de Verenigde Staten, en dat is voor de iPhone-app Highlight een uitgekiend moment om haar iPhone-app te voorzien van een grote update. De applicatie waarmee je mensen met dezelfde interesses kan vinden op je locatie, was dé iPhone-app die vorig jaar in de belangstelling stond tijdens de conferentie. Maar eerlijk is eerlijk: hij verdween weer net zo snel uit de spotlight. De nieuwste update introduceert meer gebruik van foto’s, een weergave met personen op kaart en meer.


Het is exact een jaar geleden dat we schreven over Highlight, de app die gebruik maakt van je Facebook-profiel om je persoonlijke informatie betrouwbaar en doorzoekbaar te maken. Aan de hand van dat profiel ben je dus zichtbaar voor andere gebruikers in de app. Nu is de integratie met het het sociale netwerk toegenomen: je kan elke foto die je uploadt naar de applicatie of ziet van andere gebruikers, delen op Twitter en Facebook.

De fotomogelijkheden zijn verder uitgebreid. Je hoeft nu niet meer ter plekke een foto te schieten om te showen waar je mee bezig bent of waar je precies zit, maar kan de foto ook uit je fotoalbum halen. Daarnaast biedt Highlight nu ingebouwde kleurenfilters om foto’s mee op te leuken.

Highlight timeline foto's en mensen Highlight personen op kaart

De belangrijkste nieuwe functie van Highlight 1.5.2 is echter zonder twijfel dat je personen nu duidelijk ziet aangegeven in de buurt op de kaart. Dat was eerder nog niet het geval: je zag personen uitsluitend in een lijst gesorteerd op afstand of overeenkomstige interesses. Op de Apple Maps-kaart zie je personen duidelijk met profielfoto staan en met een druk erop zie je een naam en contactmogelijkheden. Daaraan is verder niks veranderd. Het ijs breken met een onbekende gelijkgestemde, doe je nog steeds door een chat te beginnen.

Downloaden: Highlight (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.