‘950.000 apps in App Store, 1 miljoen nadert snel’

Op het moment staan er 950.000 iOS-apps live in de App Store. Dit zegt AppsFire. We naderen daarom snel de 1 miljoen apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 App StoreDe App Store telt op het moment 950.000 iOS-applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van AppsFire, een website die informatie uit de App Store aggregeert. Hoewel dit niet een mijlpaal is die door Apple zelf gevierd zal worden, wijst de statistiek ons er wel op dat we de 1 miljoen apps alweer snel naderen. Het zal vermoedelijk slechts enkele maanden duren totdat de 1 miljoen wordt bereik. Apple maakte op 23 juli bekend dat er 900.000 apps beschikbaar zijn, inmiddels zo’n twee maanden geleden.


AppsFire baseert zich op het aantal apps dat op het moment live in de App Store staat. Afgelopen jaar maakte deze zelfde dienst al bekend dat er 1 miljoen apps in de App Store zijn goedgekeurd. Zo’n driekwart van deze apps was op dat moment beschikbaar. De App Store is voor Apple wel vaker reden voor een feestje. Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld de 25 miljardste download gemaakt.

Wat Apple ter viering van de miljoenste iOS-app zal doen is nog niet duidelijk. Toen de App Store vijf jaar oud werd werden veel prominente apps afgeprijsd, bij 25 miljard App Store-downloads won één gelukkige downloader 10.000 dollar aan iTunes-tegoed en datzelfde gebeurde bij de 50 miljard App Store-downloads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.