WhatsApp-concurrent LINE krijgt gratis videobellen op iPhone

De chatapp LINE maakt nu ook videobellen gratis voor Wi-Fi en 3G op iPhone. Daarnaast verstuur je elkaar nu Snapchat-achtige video's.

LINE videobellen iPhone iOSDe instant messaging-app LINE beperkt zich voortaan niet alleen maar tot het sturen van berichten. Na de laatste update is het in de applicatie ook mogelijk om andere gebruikers te videobellen. De functie werkt behalve op Wi-Fi ook op een mobiele internetverbinding. Je kan zowel iemand ‘spontaan’ bellen vanuit je vriendenlijst in de app, of een gesprek starten in een al langer lopende chat. Ook kreeg de app een Snapchat-achtige videofunctie.


Bij het videobellen gaat het voorlopig alleen om één-op-één gesprekken. Groepsgesprekken als in bijvoorbeeld Google Hangouts of Fring zijn aan LINE dus nog niet besteed.

De losse video-verstuurfunctie van LINE wordt Snap Movie genoemd en dat verraadt een beetje de insteek. Het is niet zozeer de bedoeling dat je video’s uit je album plukt en laat zien aan je vrienden, maar het is meer een Snapchat-achtige functie. De video’s zijn kort en je neemt ze op door het scherm ingedrukt te houden, net als bij Vine en Snapchat dus. Wel kan je daarna een achtergrondmuziekje kiezen.

LINE stickers in chatapp iPhoneEen andere nieuwe functie in LINE versie 3.9 voor de iPhone is Albums, waarmee je gezamenlijk met de anderen in een groepsgesprek een fotoalbum kan samenstellen. Deelnemers kunnen albums maken en foto’s toevoegen of verwijderen. Verder kan je nu de privacy-instellingen per bericht instellen en je heb de mogelijkheid om geblokkeerde of verborgen gebruikers uit die lijst te verwijderen. iOS 7 ondersteuning is ook voorzien in de update.

LINE is een mateloos populaire instant messaging-app in Azië. De Japanse ontwikkelaar Naver zegt meer dan 250 miljoen gebruikers te hebben. Ook was LINE een van de meest opbrengende applicaties wereldwijd in augustus. De dienst verdient zijn geld met pakketten van stickers en smileys die je kan kopen in de applicatie voor 1,79 euro per stuk. LINE gaat daar nog verder in dan de concurrentie: nog voordat je de eerste chat hebt geopend, stuit je al op de cartooneske beren en konijnen die overal in de app opduiken.

Downloaden: LINE (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.