Notegraphy: maak teksten sierlijk op iPad en iPhone

Notegraphy is een leuke iPad- en iPhone-app om tekst mee te vermaken tot posters en afbeeldingen. Leuk voor Tumblr, Pinterest en Facebook!

Notegraphy iPad iPhone tekst opmakenHoe krachtig een tekst ook kan zijn: een tekst is ook maar een tekst. Mensen moeten het nog wel willen lezen! Notegraphy is een gratis applicatie voor de iPad en iPhone die het geschreven woord op het oog een stuk verleidelijker maakt. De app laat je eerst een tekst schrijven of plakken en biedt daarna allerlei sjablonen om de woorden mee te omringen. Zo kan je van een bericht een poster maken, een quote inlijsten of natuurlijk: lekker opvallen op Facebook.

Notegraphy heeft maar liefst 25 verschillende sjablonen. Er zijn allerlei stijlen, maar de overeenkomst is eigenlijk steeds dat je de eerste letter groot uitgelicht ziet staan in een vorm. De opzetjes dragen namen als Classic, Candy, Totem, Haiku, Calm, Tipsy, Vinyl, Wood en meer – maar dan zijn alle variaties nog niet behandeld. Elk sjabloon is namelijk weer uitgevoerd in drie verschillende stijlen, waar je tussen kan schakelen in een balk boven de sjabloonknoppen. Zo zijn er dus 75 variaties voorhanden in de applicatie, die er bovendien ook nog eens anders uitzien naarmate je meer of minder tekst schrijft. Een aardig arsenaal.

Notegraphy opgemaakte tekst hipheid

Het zelf tekst maken in de app wijst zich vanzelf. Op een tekstveld dat er gigantisch uitziet op de iPad, schrijf je zelf en kort je misschien zinnen af door vroegtijdige enters – handig voor de uitlijning. Daarna kan je meteen een volgende pagina schrijven of de tekst verwerken in een van de sjablonen. Met de knop Publish sla je hem op met een titel, tags, kan je hem privé of publiekelijk maken, reacties toestaan of niet en vind je een legio mogelijkheden om ook buiten Notegraphy’s eigen sociale netwerk te delen.

Notegraphy galerij van tekstenTwitter, Facebook, Instagram en Tumblr zijn de logische deelopties. Pinterest had het rijtje afgemaakt, maar die ontbreekt. Wel kan je foto’s opslaan in je fotoalbum en er ook voor kiezen je tekst in de showcase van de app te zetten: zichtbaar voor iedereen die de applicatie opent. Omdat alle deelmogelijkheden standaard uit staan en je niet verplicht bent om je woorden met de wereld te delen, kan je ook leuk met Notegraphy aan de slag als je teksten voor jezelf wilt houden.

Downloaden: Notegraphy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2013, 17:26
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.