Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Locktopus: bescherm losse applicaties met een wachtwoord (jailbreak)

Locktopus is een jailbreak iPhone-applicatie waarmee je toegang tot losse applicaties kunt voorkomen. De app kost 2 dollar in de Cydia Store.

locktopusVrienden willen je gloednieuwe iPhone 4 wel eens bekijken en je geeft het toestel met tegenzin uit handen. Prima als ze wat door je apps gaan bladeren, maar gaan ze ook in je contactenlijst bladeren? Checken of je nog hartverscheurende sms’jes hebt verstuurd? Of rondneuzen door de foto’s die wel heel privé zijn? Met de app Locktopus kun je zorgen dat anderen wel je iPhone kunnen bekijken, maar geen toegang hebben tot individuele apps. Je kunt met Locktopus elke gewenste app markeren als privé.


Alleen met het juiste wachtwoord krijgen vrienden nog toegang. Het kan daarbij gaan om e-mail, sms, contacten, belhistorie, browser maar ook elke andere applicatie die je wil beschermen tegen nieuwsgierige blikken.

locktopus-2Het bedienen van de iPhone zelf wordt er wel een stuk lastiger door: bij het openen van je e-mail steeds een wachtwoord invoeren? Ook niet handig. Locktopus werkt als volgt: na het installeren van de app hou je je vinger een paar seconden op de gewenste app. De icoontjes gaan dan wiebelen, zoals je gewend bent bij het verwijderen of verplaatsen van apps. Nu kun je er echter ook voor kiezen om de icoontjes te voorzien van een hangslotje.

Locktopus is in de Cydia Store te koop voor $2 via de repository van BigBoss.

Foto’s zijn afkomstig uit de (Duitstalige) video van iPhone-blog.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.