Yahoo wil standaard zoekmachine worden in iOS

Yahoo wil graag de nieuwe standaard zoekmachine worden in iOS op de iPhone, iPad en iPod touch. Op het moment is Google dat.

Yahoo WeatherYahoo is druk aan het werk om de standaard zoekmachine in iOS te worden. Als je in de browser of Spotlight van iOS iets opzoekt, zou dit dan standaard gebeuren via de zoekmachine van Yahoo. Op het moment staat Google standaard in iOS ingesteld als zoekwebsite. Yahoo moet echter Apple eerst zien te overtuigen. Dit blijkt volgens bronnen van Re/code ook precies het doel te zijn van twee interne projecten bij Yahoo.


De Yahoo-zoekmachine zit op het moment al in iOS, maar kan alleen worden gebruikt door hem te selecten in de instellingen van je iDevice. Pas je de instellingen niet aan, dan gebruik je gewoon Google. Naast Google en Yahoo biedt iOS ook ondersteuning voor Microsoft Bing.

Door Google te vervangen met Yahoo, zou Apple zich op nog een manier losweken van Google. Apple introduceerde in iOS 6 ook al Apple Maps om Google Maps te vervangen, waardoor Apple zich niet langer op de kaartendienst van Google hoeft te beroepen. Yahoo is op zijn beurt al aanwezig in meerdere geïntegreerde iOS-apps, waaronder de Weer-app en de Beurs-app.

Het is overigens nog onduidelijk hoe geïnteresseerd Apple is in het streven van Yahoo. De bronnen spraken enkel over Yahoo’s plannen om Apple te overtuigen. Er zijn verder nog geen officiële voorstellen gemaakt.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.