‘Apple werkt met Shazam aan muziekherkenner voor iOS’

Apple wil Shazam integreren in iOS. Dit schrijft Bloomberg. Met Shazam herken je muziek die wordt afgespeeld.

Shazam iPhone muziek luisterenApple werkt met Shazam samen om de muziekherkenningsdienst in iOS te integreren. Dit schrijft Bloomberg op basis van bronnen bekend met de plannen. Hiermee zou het mogelijk zijn om een nummer afgespeeld in bijvoorbeeld een bar te herkennen op je iPhone, zonder dat je daar een losse app voor nodig hebt. Shazam is de zoveelste dienst die Apple in iOS wil integreren: eerder werden Twitter, Facebook, Flickr en Vimeo al aan iOS toegevoegd.

Shazam is al vrij lang als losse app verkrijgbaar in de App Store. Door de app te gebruiken kun je met de microfoon van je iPhone een muzieknummer herkennen, waarna je naar iTunes kunt springen om dit nummer aan te schaffen.

Volgens de bronnen zal Shazam voor iOS te gebruiken zijn vanuit Siri. Door de virtuele iPhone-assistent te vragen welk nummer er wordt afgespeeld, zal Shazam automatisch worden geraadpleegd.

Bloomberg schrijft over Shazam-integratie in iOS, maar het is onduidelijk om welke iOS-versie het zal gaan. De bronnen refereren niet direct naar iOS 8, al is dit wel de eerstvolgende grote update voor iOS die onthuld zal worden. Dit doet Apple hoogstwaarschijnlijk op ontwikkelaarsconferentie WWDC 2014, die plaatsvindt van 2 juni tot en met 6 juni in San Francisco.

Downloaden: Shazam (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Shazam Encore (€5,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2014, 7:47
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.