Living Planet: vervolg op Tiny Planet kan ook video’s aan

Living Planet voor iPhone en iPad is het vervolg op Tiny Planet. De app maakt naast foto's ook bijzondere planeten en wormgaten van video's.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

living planetOntwikkelaar en fotograaf Samer Azzam is lekker bezig. De maker van ProCam bracht vorige week de nieuwe Stackables foto-app uit, waarmee gebruikers eigen filters kunnen maken door lagen aan te brengen en te bewerken. Een week later is er nog een app van zijn hand in de App Store verschenen: Living Planet. Waar Azzam met vorige apps qua insteek niet veel afweek van traditionele foto-applicaties, richt Living Planet zich echt op video. De app vervormt video’s zodanig dat het kleine planeten worden en kan daarom worden gezien als het vervolg op het geliefde Tiny Planet, die hetzelfde met foto’s doet.

Living Planet is naar eigen zeggen de eerste app die het planeten-effect, ook wel stereografische projectie genoemd, op video’s toepast. Daarbij kun je uit twee vervormingen kiezen. Je kunt een planeet van een video maken, maar het omgekeerde effect is ook mogelijk, waarbij je video in een soort wormgat wordt getransformeerd. Hoewel de maker van de de app vooral adverteert met deze video-mogelijkheden, kun je ook planeten en tunnels van foto’s maken, zoals in Tiny Planet. Iedere foto of video die hebt vervormd kun je daarna een van de 40 beschikbare filters geven en delen via sociale media.

filmpjewormgat

Wanneer je een planeet van een video maakt komen de bewegende elementen als het ware ‘uit’ de planeet zetten, om daar ook weer terug te keren. Het is een bijzonder effect, dat in de App Store screenshots helaas niet tot zijn recht komt. De ontwikkelaar heeft gelukkig wel een aantal voorbeeldfilmpjes op Instagram geplaatst, dus kijk daar vooral even naar. In de app is de maximale output resolutie voor foto’s 2000×2000 en voor video’s 640×640. Vanwege het verschijnen in de App Store is Living Planet tijdelijk 50 procent afgeprijsd.

Downloaden: Living Planet (tijdelijk €0,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:27
Onderwerp videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.