Instagram krijgt nieuw uiterlijk voor iOS 7

Instagram heeft haar iPhone-app aangepast voor iOS 7. De blauwe bovenbalk maakt hier en daar plaats voor wit.

InstagramEen week na de uitgave van iOS 7 is nu ook Instagram voorzien van een grote update voor de nieuwe iPhone-firmware. Instagram kreeg geen over-de-top nieuw uiterlijk, maar is wel strakgetrokken om aan te sluiten op iOS 7. Opvallend is dat de kleur blauw niet overal is doorgevoerd in de applicatie. Waar Instagram eerder altijd een blauwe bovenbalk had, daar wordt nu vaak gekozen voor wit. Het app-icoon is overigens niet aangepast voor iOS 7.


Daardoor sluit het detailrijke icoon niet helemaal aan op de applicatie, die door het gebrek aan subtiele kleurovergangen strakker en eenvoudiger dan voorheen lijkt. Het ‘gezellige’ uiterlijk dat de app ooit voerde, lijkt definitief de deur gewezen. Foto’s worden nu over de gehele breedte van het scherm weergegeven en profielfoto’s zijn voortaan rond, zodat ze zijn omgevingen door meer witruimte.

Versie 4.2 van Instagram voor iPhone voert geen nieuwe inhoudelijke wijzigingen door. Zo wordt de slow-motion functie van de iPhone 5s bijvoorbeeld nog niet ondersteund. Wel moet de applicatie wat sneller werken.

Instagram nieuw flat homescherm Instagram nieuwe profielpagina

De update rolt op dit moment uit. Het kan zijn dat je de vernieuwde app nu nog niet ziet. Instagram heeft nu iOS 6.0 als minimale systeemeis. Dat was iOS 5.0.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.