Spotify voor iPhone maakt afspeellijsten bekijken makkelijker

Spotify voor de iPhone is vernieuwd met een nieuwe zoekfunctie en een knop om playlists te benaderen en bewerken vanuit de player.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spotify iPhone vernieuwdDe populaire streaming muziekdienst Spotify maakt afspeellijsten sneller benaderbaar in haar applicatie voor de iPhone en iPad. Vanaf nu bereik je de playlist in het scherm waarmee je de huidige muziek afspeelt. Druk op de lijstknop links onderin of scroll naar beneden en je ziet de lijst met eerstvolgende nummers. De nieuwe functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Het is eigenlijk maar een kleine verbetering die de hoofdmoot vormt van Spotify 0.7.6 voor iPhone en iPad. Je kan namelijk ook al op Verbergen drukken om terug te gaan naar de afspeellijst die je beluisterde. Met de nieuwe knop of door te scrollen zie je snel de huidige positie in de lijst, dat is de winst. Het werkt ook met albums die je beluistert. De afspeellijstknop en scrollfunctie in de player zijn nog niet voor iedereen beschikbaar. Spotify rolt alle vernieuwingen langzaam uit over de gebruikers.

De opties bij de nummers in de playlist zijn hetzelfde gebleven. Met de drie stippen erachter voeg je een nummer toe aan een afspeellijst, favoriet en deel je hem, bekijk je het album waar hij vanaf komt, bekijk je de artiest of open je een ‘radiozender’ op basis van de muziek. De voornaamste functie in de normale afspeellijst is echter niet voorhanden: het bewerken van de volgorde van de nummers met de drie stippen rechts bovenin kan niet.

Spotify met lijstknop voor playlist Spotify zoeken en playlists iPhone

Spotify zegt verder de zoekfunctie van de applicatie binnenkort onder handen te nemen. Het is onduidelijk of daarmee wordt gedoeld op de thematische afspeellijsten in het hoofdmenu waar we begin augustus al over schreven. Die zien wij inmiddels in de app, met knoppen naar toplijsten, nieuwe releases en talloze genres waarin je op muziek kan zoeken. In de update-omschrijving valt echter te lezen dat de zoekfunctie binnenkort wordt vernieuwd met onder andere gerelateerde artiesten en biografieën. Het is niet bekend of het om een uitbreiding van dit overzicht gaat of weer een vernieuwd menu met zich meebrengt. Spotify gedraagt zich erg… zoekerig als het aankomt op het introduceren van nieuwe zoekfuncties. Zeker omdat niet alle nieuwe functies voor iedereen zichtbaar zijn door de geleidelijke uitrol. Het kan een stuk duidelijker.

De update moet verder enkele fouten verhelpen. Over een eventuele makeover afgestemd op iOS 7 is niks bekend. Wel maakt Spotify in een video bekend dat je in de desktopversie nu hele playlists kan downloaden en zo naar de iPod kan kopiëren.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=Nb45g6kVT3c

Op een andere manier nieuwe muziek ontdekken via Spotify? Lees ook ons artikel over de totaal vernieuwde iPhone-app Discovr.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 9:47
Categorie Muziek
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.