iOS game-update: Limbo ondersteunt controller, Gang Lords, BridgeMania en Buddy & Me

Gang Lords is Glu Mobile's nieuwste gratis iPhone en iPad game, Buddy & Me een prachtig highscorespel en Limbo ondersteunt de controller.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO BridgeMania trein te waterBruggenbouwers opgelet! BridgeMania is een nieuw spel voor de iPhone waarmee je bruggen bouwt waar treinen overheen moeten kunnen rijden en is gratis te downloaden. Dat laatste geldt ook voor Gang Lords, een nieuwe freemium game van Glu mobile. Buddy & Me is het resultaat van een geslaagd Kickstart-project en is een renspelletje met een enorme hoeveelheid charme. En dan is er Limbo. Die heeft zich gevoegd bij de eerste games die de aankomende iOS 7-controllers ondersteunen.

LIMBO krijgt ook controllerondersteuning

Gisteren werden Bastion en Walking Dead al voorzien van ondersteuning voor de iOS 7-controllers die binnenkort toch wel het levenslicht moeten zien. Vandaag komt er alweer een hooggewaardeerd spel bij dat de support op zich neemt. De met prijzen overladen indiegame Limbo die ook goed speelt met het touchscreen, kan dadelijk ook met fysieke knoppen worden gespeeld. Zo houd je meer ruimte op het scherm over voor de soms gruwelijke actie die zich afspeelt in Limbo, bestaande uit verplettende stenen, achtervolgende spinnen, naar gebruik van de zwaartekracht en veel meer. Goede zaak dus, die ondersteuning.

Voor ons wel meteen tijd iets aan te stippen: om alle grote actiegames te ondersteunen, heeft een controller eigenlijk twee sticks nodig. Schiet- en actiegames in 3D varen daar bijna altijd op. De eerste games die de controllerondersteuning bieden, doen nog geen beroep op twee sticks. Daarom is daar nog niet zoveel over bekend – al lijkt de GameCase wel twee sticks te willen huizen.
Downloaden: LIMBO (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Gang Lords: nieuw en ‘gratis’ van Glu

GU WO Gang Lords iPhone Glu MobileUitgever Glu Mobile blijft maar uit het vaatje tappen van gangster-spellen voor iPhone, iPad en Android. Nu heeft de producent van freemiumspelletjes weer Gang Lords uitgebracht. Dit keer geen knokspelletje of een managementspelletje, maar een kaartspelletje. Die was er nog niet met het thema. In Gang Lords zoek en verzamel je een deck van gangsterkaarten bij elkaar waarmee je gevechten kunt winnen van de tegenstander. Zo verover je terrein en steeds meer stratenblokken die je financieel kan uitbuiten om nog meer kaarten te sparen. Het is een Glu-game, dus reken maar dat je binnen no-time tegen te zware tegenstanders komt te staan waardoor je wilt investeren in je groep gangsters. Maar tot die tijd kan je in ieder geval gratis even proeven van het slome maar bijzondere gevechtssysteem dat is bedacht.
Downloaden: Gang Lords (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4de generatie+, iOS 5.1+)

BridgeMania: bruggen bouwen voor beginners

GU WO BridgeMania intro van gameHet spelconcept waarin je een brug bouwt die stevig genoeg moet zijn om er een trein over te laten razen hebben we eerder gezien. Bijvoorbeeld in het populaire Bridge Constructor of in het totaal ondergewaardeerde maar prachtige Bridgy Jones. Ontwikkelaar TrubezhSoft – lekker naam jongens – presenteert nu een bruggenspel vanuit een kinderlijke insteek: BridgeMania. In dat spel bouwt de uitdaging langzaam op en begin je doodsimpel met de basis van stevige constructies maken. Zo gaan de eerste set levels echt over het aanbrengen van maar enkele plankjes en balken. Het spel ziet er bovendien erg toegankelijk uit met zijn vrolijke kleurgebruik en je kan hem gratis proberen. In het spel probeer je het eerste level pack met 15 uitdagingen gratis. Daarna trek je de portemonnee voor nog eens 15 levels, een aantal dat nog wel opgeschroefd mag worden. Wie weet is succes nu net een bridge too far.
Downloaden: BridgeMania (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

GU WO BridgeMania iPhone

Trailer van de Dag: Buddy & Me

GU WO Buddy and Me iPad iPhoneEens was het een Kickstarter-project om gefinancierd te worden met de steun van particuliere investeerders, nu is het uitgegroeid tot een echt spel voor iPhone en iPad. In Buddy & Me is je opdracht zo lang mogelijk rennen en springen voor een highscore. Dat is standaard. Een gedevalueerd genre, onttroond door werkelijk honderden games waarin je ook niks anders dan springt naar een recordscore. En wat dat betreft is het jammer dat Buddy & Me zich daar nu tussen begeeft en dat het geen echte platformgame met losse uitdagingen is zoals Rayman Jungle Run. Want wat is het spel appetijtelijk aangekleed.

Als jongetje ren je de boomhut uit in een poging van boom naar boom te springen terwijl de gigantische vliegende hond Buddy bij je vliegt. Dat is niet louter een decorstuk. Het spel heeft een overtuigend patroon gevonden om af en toe samen met Buddy een stuk samen te vliegen of op zijn buik te springen. Van tevoren weet je niet wanneer en hoe vaak: Buddy & Me is aardig in staat nog wat verrassende uitdagingen voor te schotelen in een oneindig renspel. Speel Buddy & Me niet voor de besturing die een tikkeltje stug aanvoelt of als je helemaal zat bent van renspelletjes. Speel Buddy & Me voor de fantastische tekenstijl en de ambitie van de makers om een band te voelen met een figuur dat meebeweegt met je recordpoging. Dat is gelukt.
Downloaden: Buddy & Me (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4de generatie+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:37
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, iculture speelt, limbo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.