‘950.000 apps in App Store, 1 miljoen nadert snel’

Op het moment staan er 950.000 iOS-apps live in de App Store. Dit zegt AppsFire. We naderen daarom snel de 1 miljoen apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 App StoreDe App Store telt op het moment 950.000 iOS-applicaties. Dit blijkt uit onderzoek van AppsFire, een website die informatie uit de App Store aggregeert. Hoewel dit niet een mijlpaal is die door Apple zelf gevierd zal worden, wijst de statistiek ons er wel op dat we de 1 miljoen apps alweer snel naderen. Het zal vermoedelijk slechts enkele maanden duren totdat de 1 miljoen wordt bereik. Apple maakte op 23 juli bekend dat er 900.000 apps beschikbaar zijn, inmiddels zo’n twee maanden geleden.


AppsFire baseert zich op het aantal apps dat op het moment live in de App Store staat. Afgelopen jaar maakte deze zelfde dienst al bekend dat er 1 miljoen apps in de App Store zijn goedgekeurd. Zo’n driekwart van deze apps was op dat moment beschikbaar. De App Store is voor Apple wel vaker reden voor een feestje. Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld de 25 miljardste download gemaakt.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wat Apple ter viering van de miljoenste iOS-app zal doen is nog niet duidelijk. Toen de App Store vijf jaar oud werd werden veel prominente apps afgeprijsd, bij 25 miljard App Store-downloads won één gelukkige downloader 10.000 dollar aan iTunes-tegoed en datzelfde gebeurde bij de 50 miljard App Store-downloads.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.