InstallerApp: App Store voor jailbreak in de maak voor Windows en Mac (jailbreak)

RipDev is van plan om een nieuwe applicatie voor Mac en Windows uit te brengen, waarmee je repo's kunt toevoegen, applicaties kunt selecteren en downloaden op de desktop. RipDev, bekend als ontwikkelaars van Pusher, geven aan dat de InstallerApp geschikt wordt voor het installeren van zowel Installer- als Cydia-applicaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

InstallerAppRipDev is van plan om een nieuwe applicatie voor Mac en Windows uit te brengen, waarmee je repo’s kunt toevoegen, applicaties kunt selecteren en downloaden op de desktop. RipDev, bekend als ontwikkelaars van Installer 4 en Pusher, geven aan dat InstallerApp geschikt wordt voor het installeren van zowel Installer- als Cydia-applicaties. Het idee is dat InstallerApp een soort App Store wordt zoals je die ook in iTunes gewend bent. Je kunt de applicaties op de desktop downloaden en daarna via USB installeren. In het desktopprogramma zie je wat het aanbod is en krijgt een waarschuwing als er updates zijn. Die kun je vervolgens vanzelf installeren.


Sources die cracks aanbieden worden niet toegelaten – en dat was te verwachten omdat RipDev daar (net als wij) een uitgesproken standpunt op nahoudt en ook zelf een oplossing op de markt brengt die dit tegengaat. Om InstallerApp te kunnen installeren zul je wel een jailbreak moeten uitvoeren. Heb je dat niet gedaan, dan functioneren niet alle applicaties. Het is nog onduidelijk wanneer RipDev de applciatie gaat uitbrengen.

De naamgeving is overigens erg verwarrend gekozen, omdat met Installer.app (extra punt) ook het gelijknamige jailbreakprogramma op de iPhone wordt bedoeld. Die Installer heeft sinds de komst van Cydia behoorlijk aan populariteit ingeboet.

Via: Touch-Mania

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.