Apple Wireless Keyboard werkt via Bluetooth met de iPhone

Ubiqkcom heeft een hack bedacht, waarmee je een Apple Wireless Keyboard kunt gebruiken om tekst op de iPhone te typen. De hack is gebaseerd op de Bluetooth-stack die door onderzoekers aan de ETH Zurich is ontwikkeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Bluetooth KeyboardUbiqkcom heeft een hack bedacht, waarmee je een Apple Wireless Keyboard kunt gebruiken om tekst op de iPhone te typen. De hack is gebaseerd op de Bluetooth-stack die door onderzoekers aan de ETH Zurich is ontwikkeld. Het gebruikt de Bluetooth-hardware van de iPhone om verbinding te maken met het toetsenbord, dat eveneens via Bluetooth werkt.

En lijkt hier sprake van een echte doorbraak, want je hoeft geen hardware-modificatie te doen. Het enige wat je wel moet doen, is het jailbreaken van je iPhone. Verder schijnt de hack te werken met alle applicaties die het toetsenbord gebruiken. Gebruik van een VNC-server of localhost is niet nodig en Wi-Fi evenmin. Het enige vreemde aan de demonstratie is dat er geen Bluetooth-icoontje zichtbaar is in de statusbalk bovenin het scherm.

Meer weten: Ubiqkom
Via: ModMyi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen bluetooth, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.