Maak animaties met QuadAnimator en ReplayCam

Met QuadAnimator en 25shot! - ReplayCam kun je foto's die je met de iPhone hebt gemaakt omzetten in animaties.

quadcameraMet QuadAnimator en ReplayCam is het mogelijk om foto’s die je met de iPhone hebt gemaakt om te zetten in geanimeerde filmpjes. De werking van beide applicaties is heel verschillend. Met ReplayCam, dat eigenlijk 25shot! – ReplayCam heet, kun je in een periode van zes seconden 25 foto’s maken, die je vervolgens in de applicatie zelf kunt afspelen. De werking is eigenlijk vrij eenvoudig: je opent de applicatie, drukt op de knop Shoot! en ReplayCam maakt een reeks van 25 foto’s die je daarna als filmpje kunt afspelen.

Onderstaande YouTube-video laat zien hoe dat gaat:

Installeren: 25shot! – ReplayCam (€0,79)

QuadAnimator is een heel ander verhaal. Het gaat hier om een uitbreiding op de applicatie QuadCamera, waarmee je meerdere foto’s kunt maken. Deze foto’s zet je in QuadAnimator op de desktop om in een gif-animatie.

quadanimatorQuadAnimator is eigenlijk een flash-uitbreiding op QuadCamera. Ontwikkelaar Takayuki Fukatsu belooft dat als de iPhone ooit Flash of animated gif’s ondersteunt, hij een versie zal maken die op de iPhone zelf kan worden gebruikt. Voorlopig zul je het moeten doen met een applicatie voor Windows en Mac. Het resultaat is een filmpje dat je zo druk kunt maken als je zelf wilt.

Meer info: QuadAnimator
Installeren: QuadAnimator (Windows, Mac) en QuadCamera (iPhone, €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2009, 10:42
Categorie Apps
Onderwerp animatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.