Officieel: bestuur je Xbox 360 met SmartGlass op iPhone of iPad

Microsoft heeft een nieuwe app voor onder andere de iPhone en iPad aangekondigd, die extra informatie bij Xbox 360-games laat zien en je onder andere het menu van de spelcomputer laten besturen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SmartGlassMicrosoft heeft op de gamebeurs E3 de app SmartGlass voor onder andere de iPhone en iPad aangekondigd. Deze app is gekoppeld aan je Xbox 360 en laat extra informatie zien over wat er op je televisie gebeurt. Op deze manier kun je onder andere het getoonde spel beïnvloeden, of iets lezen over een film die je bekijkt. De app wordt ook ondersteund door Android en Windows Phone 7.

De SmartGlass-app zal het ook mogelijk maken om de menu’s van de Xbox 360 te besturen met behulp van je iPhone. Deze methode stelt je ook in staat om een nieuwe Xbox 360-internetbrowser op je televisie te gebruiken. Op je iPhone verschijnt een toetsenbord, waarmee je bijvoorbeeld een link of een zoekterm kunt typen.

Microsoft gaf twee voorbeelden voor de implementatie van SmartGlass in games. Zo zou je in een sportgame de strategie op het veld kunnen plannen door lijnen op een kaart te vegen op je iPad, of is je iPhone een extra spelmenu tijdens Halo 4 dat je waarschuwt wanneer een vriend een multiplayer-sessie wil spelen. Hierdoor kun je Xbox 360-spellen besturen met behulp van je touchscreen.

Het idee lijkt geleend van de Wii U. Deze Nintendo-spelcomputer heeft een controller met ingebouwde tablet, waarop belangrijke informatie van het spel wordt getoond. Sony liet kort na Nintendo’s aankondiging ook al weten iets soortgelijks te gaan bieden, door de Playstation Vita als tweede scherm te gebruiken. Ook Microsoft volgt dit voorbeeld, maar door juist apparaten zoals de iPhone en iPad in te zetten. Vanmorgen kwamen er nog geruchten over SmartGlass voorbij.

Microsoft SmartGlass zal dit najaar wereldwijd beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 0:15
Categorie Apple
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.