App Store slecht bereikbaar, Apple kondigt onderhoud aan

De App Store en iTunes Connect hebben vanaf 18:00 uur Nederlandse tijd te maken met gepland onderhoud. De App Store was de afgelopen nacht moeilijk bereikbaar.

appstore onderhoudHeb je sinds gisteravond problemen om apps te installeren? Je bent niet de enige: de Mac App Store en de iTunes App Store waren moeilijk bereikbaar, overal ter wereld. Het zoeken naar een app of het bekijken van je lijstje met reeds gekochte apps duurde minutenlang en mislukte vaak helemaal, ook in Nederland. Het probleem bleek zich overal ter wereld voor te doen en vormde een van de langste storingen in de geschiedenis van de App Store. Maar Apple gaat er iets aan doen.


Apple heeft namelijk een e-mail gestuurd naar ontwikkelaars waarin ze aankondigen dat de beheeromgeving iTunes Connect vandaag van 18:00 uur tot 1:00 uur donderdagochtend in onderhoud zal zijn. iTunes Connect blijft wel gewoon bereikbaar voor ontwikkelaars, maar het wordt niet aangeraden om tussentijdse prijswijzigingen door te voeren. Als een ontwikkelaar de prijs wijzigt zal de app niet langer beschikbaar zijn, totdat het onderhoud is afgerond.

In een select groepje landen kunnen gebruikers tijdens het onderhoud helemaal geen apps kopen. Het gaat hierbij om Mexico, Verenigd Koninkrijk, Australië, Zwitserland, Japan en Noorwegen. De lange onderhoudstijd tijdens (Cupertino-) kantooruren is ongebruikelijk voor Apple. Mogelijk heeft het iets te maken met de release van Mac OS X Lion, dat ook via de App Store verkocht gaat worden en wat een grote impact op de systemen zal hebben.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.