Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Apple kondigt App Store-onderhoud aan

Apple heeft onderhoud van iTunes Connect aangekondigd. Dat moet de langdurige problemen met de Mac App Store en iOS App Store oplossen en mogelijk worden er ook voorbereidingen gedaan voor OS X Lion.

appstore onderhoudApple heeft vannacht in een e-mail aan ontwikkelaars aangekondigd dat ze onderhoud aan iTunes Connect gaan uitvoeren. iTunes Connect is de beheeromgeving voor ontwikkelaars, waar ze nieuwe iOS-apps kunnen aanmelden, prijswijzigingen kunnen doorvoeren en statistieken over hun apps bekijken. Afgelopen nacht was de App Store moeilijk bereikbaar, voor gebruikers over de hele wereld. Apple heeft daarom onderhoud aangekondigd, dat van 18:00 uur Nederlandse tijd tot 1:00 uur donderdagochtend zal duren. Het is zelden voorgekomen dat Apple tijdens (Amerikaanse) kantooruren zo lang onderhoud uitvoert. De App Store en iTunes Connect blijven echter beschikbaar in de meeste landen.


Alleen in Mexico, Verenigd Koninkrijk, Australië, Zwitserland, Japan en Noorwegen kunnen gebruikers tijdelijk geen apps downloaden, in alle andere landen wel. iTunes Connect blijft gewoon bereikbaar tijdens het onderhoud, maar ontwikkelaars moeten geen prijswijzigingen doorvoeren. Doen ze dat wel, dan zal de betreffende app niet langer beschikbaar zijn in de App Store. Zodra het onderhoud is afgerond, is de app weer zichtbaar.

De storing en het onderhoud hebben misschien iets te maken met de geplande release van Mac OS X Lion. Dat zal via de Mac App Store verkocht worden, maar zal een grote impact geven op de iTunes-systemen: miljoenen mensen zullen gelijktijdig de nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem willen downloaden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2011 om 10:50
Categorieën
Apple, Apps

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.