Zones: afstandsbediening voor Sonos muziekspelers

Met Zones kun je je Sonos muziekspeler vanaf je iPhone bedienen. Omdat Sonos muziekspelers in verschillende ruimtes andere muziek af kunnen spelen, is het met Zones mogelijk de muziek per ruimte te bedienen.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

We schreven eerder al over de Sonos Bundle 150, een muziekspeler die draadloos muziek met iTunes synchroniseert, waar je vervolgens mee in twee kamers naar verschillende muziek kunt luisteren. De applicatie Zones, te vinden in de App Store, maakt het helemaal af. Deze applicatie is te vergelijken met Remote, maar dit keer bestuur je niet iTunes op je computer, maar je Sonos-muziekspeler. Het handige van deze muziekspelers is juist dat je in verschillende ruimtes naar verschillende muziek kan luisteren; vandaar dat je met Zones de muziek per ruimte kunt instellen.


De applicatie is nog maar net uit en dat is ook wel te merken. De functies zijn nog erg beperkt, waardoor je eigenlijk alleen de basisfuncties tot je beschikking hebt. Je kunt muziek per lied of per album weergeven. Tijdens het afspelen worden de albumillustraties getoond, indien deze beschikbaar zijn. Een handige functie is de Queue, waar je een afspeellijst mee samen kan stellen. Meerdere mensen kunnen vanaf verschillende iPhones deze lijst(en) aanvullen, waardoor er voor iedereen wel een leuk lied langskomt. Een zoekfunctie is helaas niet aanwezig.

Zones kost €7,99 of $9,99.

Installeren: Zones.

In de Amerikaanse App Store heeft Zones slechts één recensie met een beoordeling van 2 sterren. In de Nederlandse App Store zijn er (nog) geen recensies.
Zones is overigens niet alleen voor de Sonos Bundle 150, maar ook voor andere Sonos muziekspelers.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.