Betaalde apps succesvoller op iOS dan op Android

Betaalde apps doen het op iOS veel beter dan in de Android Market. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse bureau Distimo. Zij keken naar het aantal apps dat in de top 10 stond.

distimo appsUit een onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau Distimo blijkt, dat de verkoop van iPhone-apps veel beter verloopt dan op het Android-platform. Het bereiken van meer dan een half miljoen downloads van betaalde apps is op het Android-platform vrijwel onmogelijk. Distimo vond slechts twee Android-applicaties waarbij dat in de afgelopen twee maanden was gelukt. Bij de App Store gaat het veel sneller: in twee maanden tijd waren er maar liefst zes applicaties die de mijlpaal hadden gehaald – en dan werd alleen nog maar gekeken naar de verkopen in de VS. Zelfs als je de lat op 250.000 downloads legt, is Apple met voorsprong de winnaar.


Ook ontdekte Distimo dat de top 10 bij de App Store veel vaker van samenstelling wijzigt dan bij Android. In de maand april werden 94 verschillende apps genoemd in de top 10 van de App Store, terwijl het bij de Android Market een vrij statisch gebeuren was: slechts 26 verschillende apps kwamen in de top 10 voor. Google zelf begrijpt inmiddels ook dat er een probleem is. Android platform-manager Eric Chu zei in januari dat Google “niet blij” is met het beperkte aantal apps dat in de Android Market wordt gekocht. Ook is is het aantal Android-toestellen inmiddels net zo groot (of misschien wel groter) dan het aantal iPhones dat in omloop is, de meest actieve gebruikers zijn toch echt te vinden op het iOS-platform. In de VS is het al zo, dat 50% van de momenteel verkochte smartphones op Android draait en slechts 28% op iOS. Toch gebruiken die Android-kopers hun toestellen heel anders.

Meer info: Distimo

distimo apps android ios

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.