Meer internetverkeer via iPad dan iPhone, blijkt uit ComScore-onderzoek

· Gonny van der Zwaag

iTach iPad aan iPhone vastOnderzoeksfirma ComScore ontdekte iets opmerkelijks: er zijn veel meer iPhones dan iPads in omloop, maar toch wordt op de iPad het meeste internetverkeer verbruikt. De iPad heeft de iPhone op dat punt al ingehaald. Ook kwam ComScore tot de niet erg verrassende ontdekking dat de iPad nog steeds de dominante tablet in de markt is. Als je naar internetverkeer kijkt, is de iPad goed voor 97,2 procent van de data die via tablets wordt geconsumeerd. Andere tablets worden wel verkocht, maar minder actief gebruikt. Het blijkt uit het nieuwste onderzoek naar digitale mediaconsumptie van het bedrijf. Kijk je alleen naar iOS-apparaten, dan is de iPad goed voor 46,8% van het internetverkeer en de iPhone voor 42,6%.

Kijk je naar de totale tablet- en smartphone-markt (zogenaamde connected devices), dan is iOS goed voor 43,1% van de userbase in de VS, met Android op de tweede plaats met 34,1%. Maar kijk je naar dataverkeer en dus het daadwerkelijke gebruik, dan staat iOS met 58,5% veel hoger geplaatst. Android komt niet verder dan 31,9%. Dat de iPad hoger scoort op internetverkeer heeft misschien ook een andere reden: je bent sneller geneigd om normale versies van websites te openen (in plaats van de mobiele versies). En omdat de iPad vaak thuis op de bank wordt gebruikt, zitten mensen vaak op hun draadloze netwerk en maken ze zich minder druk om de hoeveelheid verbruikt dataverkeer.

Meer info: Comscore

comscore-connected-devices

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.