Waarom de iPhone een 3,5-inch scherm heeft

Ontwerper Dustin Curtis kwam er achter dat als hij zijn iPhone in één hand houdt, hij met zijn duim de andere kant van het scherm kan halen. Dat kan niet bij telefoons met een groter scherm. Het zou de reden zijn waarom Apple vasthoudt aan een scherm van 3,5 inch.

iPhone 4Eén van de geruchten in aanloop naar de presentatie van de iPhone 4S was dat de nieuwe iPhone een groter scherm zou krijgen, dat helemaal tot de rand doorloopt. In vergelijking met de smartphones van veel andere fabrikanten heeft de iPhone anno 2011 namelijk een redelijk klein scherm. Het iPhone-scherm heeft al sinds de eerste versie hetzelfde formaat van 3,5 inch, terwijl bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S II en de HTC Sensation een scherm hebben van 4,3 inch. Een groot nadeel van een iPhone met een groter scherm zou zijn dat ontwikkelaars hun applicaties moeten aanpassen, maar er lijkt nog een andere reden te zijn dat Apple vasthoudt aan zijn 3,5 inch.

Ontwerper Dustin Curtis kwam er namelijk achter dat als hij zijn iPhone in één hand houdt, hij met zijn duim de andere kant van het scherm kan halen en daardoor ongeveer zijn hele telefoon met zijn ene duim kan bedienen. Bij de Galaxy S II lukt dat bij lange na niet en zul je dus twee handen moeten gebruiken om het hele scherm te gebruiken. Uiteindelijk is niets fijner dan je telefoon snel in één hand te bedienen. Deze tekening maakt dat erg duidelijk:

Bereik duim op touchscreen

Natuurlijk zijn niet alle handen even groot. Zelf heb ik voor een man niet erg grote handen en ik merk dat ik met mijn duim inderdaad precies bij de rand kan komen. Bij een groter scherm zou dat me niet lukken. Hoe zit het bij jou?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 12:06
Categorie Achtergrond
Onderwerpen scherm, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.