Nieuwe benchmarks tonen ondergeklokte 800MHz iPhone 4S

Nieuwe benchmarks van de iPhone 4S tonen aan dat de A5-processor is ondergeklokt naar 800 MHz. Dit was eerder ook het geval bij de A4 chip in de iPhone 4.

iPhone 4S benchmarkGisteren doken de eerste benchmarks van de iPhone 4S op bij een Aziatische website. De eerste van vele, want ook website Anandtech heeft de nodige hardwaretests verzameld. Zij baseren zich op benchmarks uitgevoerd door verschillende gebruikers. De resultaten zijn interessant: zo heeft de A5-processor in de iPhone 4S slechts een kloksnelheid van 800 MHz. Dat is 200 MHz minder dan dezelfde chip in de iPad 2 levert.

Bij de benchmarks werd gekeken naar een iPhone 4S waar de Golden Master van iOS 5 op draait. Over het algemeen kwam de iPhone goed uit de verf: in tests met Javascript presteerde enkel de Samsung Galaxy Tab 8.9 iets beter en in de algemene resultatenlijst wint alleen de iPad 2 van de iPhone 4S. De ondergeklokte processor lijkt daarom niet een groot probleem te zijn.

Dit is niet de eerste keer dat Apple een iPhone-chip limiteert. De A4-chip van de iPhone 4 kan ook enkel 800 MHz halen, terwijl diezelfde processor in de iPad 1 GHz trekt. Hoewel de cijfers van zowel de A4 als de A5 gelijk zijn, zit er tussen beide alsnog een wereld van verschil: de A5 is een dual core-processor.

Je vindt alle tests op Anandtech.

iPhone 4S benchmark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 12:56
Categorie iDevices
Onderwerpen benchmark, geekbench, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.