KPN rolt zakelijk 4G LTE-netwerk uit in Utrecht en Den Haag

·

4G LTEKPN zal vanaf 11 mei een 4G LTE-verbinding aanbieden voor zakelijke abonnees. Dit vlak nadat Ziggo eerder deze week een vergelijkbaar netwerk voor zakelijke abonnees in bepaalde regio’s introduceerde. KPN’s 4G-netwerk zal eerst alleen te gebruiken zijn in de regio’s Utrecht en Den Haag.

Het 4G-netwerk van KPN heeft een maximale downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 25 Mbit/s. De snelheden zullen eerst te gebruiken zijn bij zakelijke abonnementen, maar KPN begint binnenkort ook aan een pilot waarbij er een LTE-netwerk voor intensieve gebruikers wordt getest. Later dit jaar worden deze proeven verder uitgebreid.

Hoewel Ziggo deze week als eerste een 4G-netwerk in Nederland introduceert, zijn de ontwikkelingen bij KPN interessanter: Ziggo zei eerder namelijk geen plannen te hebben om als telecomprovider verder te gaan.

Op het moment is er geen iPhone die 4G ondersteunt (hoewel sommige Amerikaanse iPhones dit wel aanduiden), maar de nieuwste iPad heeft wel een 4G-ontvanger. Deze werkt echter alleen op Amerikaanse frequenties. Het is nog niet duidelijk of een toekomstige iPhone 4G zal ondersteunen.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

4 reacties

 1. door job

  aangezien de nieuwe ipad 4g ondersteund zal ik het wel heel erg vreemd vinden als ze met de iphone (5) op 3g blijven zitten

 2. door Timon Bakker

  Ik denkt dat de nieuwe iPhone gebruik maakt van Apple´s eigen provider. En dan gewoon via 4g. Anders krijg je weer net zoals bij de iPad dat het in sommige landen niet werkt….

 3. door Danny

  Belgacom is ook met 4G bezig maar die hebben hun twijfels dat er wel genoeg consumenten voor te vinden zijn.
  Want het abonement zal daar ook om duurder
  zijn.
  En ik betaal nu al 85€ per maand. ( enkel voor internet op de iPhone )
  Er zijn natuurlijk wel 60 belminuten bij + onbeperkt sms’en.
  Tis maar afwachten zeker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.