KPN rolt zakelijk 4G LTE-netwerk uit in Utrecht en Den Haag

03 mei 2012, 19:28 · Bastiaan Vroegop

4G LTEKPN zal vanaf 11 mei een 4G LTE-verbinding aanbieden voor zakelijke abonnees. Dit vlak nadat Ziggo eerder deze week een vergelijkbaar netwerk voor zakelijke abonnees in bepaalde regio’s introduceerde. KPN’s 4G-netwerk zal eerst alleen te gebruiken zijn in de regio’s Utrecht en Den Haag.

Het 4G-netwerk van KPN heeft een maximale downloadsnelheid van 50 Mbit/s en een uploadsnelheid van 25 Mbit/s. De snelheden zullen eerst te gebruiken zijn bij zakelijke abonnementen, maar KPN begint binnenkort ook aan een pilot waarbij er een LTE-netwerk voor intensieve gebruikers wordt getest. Later dit jaar worden deze proeven verder uitgebreid.

Hoewel Ziggo deze week als eerste een 4G-netwerk in Nederland introduceert, zijn de ontwikkelingen bij KPN interessanter: Ziggo zei eerder namelijk geen plannen te hebben om als telecomprovider verder te gaan.

Op het moment is er geen iPhone die 4G ondersteunt (hoewel sommige Amerikaanse iPhones dit wel aanduiden), maar de nieuwste iPad heeft wel een 4G-ontvanger. Deze werkt echter alleen op Amerikaanse frequenties. Het is nog niet duidelijk of een toekomstige iPhone 4G zal ondersteunen.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

4 reacties

 • job
  2 years

  aangezien de nieuwe ipad 4g ondersteund zal ik het wel heel erg vreemd vinden als ze met de iphone (5) op 3g blijven zitten

  Antwoord Quote

 • Timon Bakker
  2 years

  Ik denkt dat de nieuwe iPhone gebruik maakt van Apple´s eigen provider. En dan gewoon via 4g. Anders krijg je weer net zoals bij de iPad dat het in sommige landen niet werkt….

  Antwoord Quote

 • Danny
  2 years

  Belgacom is ook met 4G bezig maar die hebben hun twijfels dat er wel genoeg consumenten voor te vinden zijn.
  Want het abonement zal daar ook om duurder
  zijn.
  En ik betaal nu al 85€ per maand. ( enkel voor internet op de iPhone )
  Er zijn natuurlijk wel 60 belminuten bij + onbeperkt sms’en.
  Tis maar afwachten zeker.

  Antwoord Quote

 • [...] de nieuwe iPad. En als er in Nederland 4G-netwerken worden uitgerold (ze zijn al aangekondigd door KPN, T-Mobile, Vodafone en Ziggo), dan is de kans klein dat de 4G-versie van de iPad erop te gebruiken [...]

  Antwoord Quote

Comments are closed.