Gerucht: ‘Nieuwe iPhone krijgt langer scherm, nieuwe dock-connector’

De volgende iPhone krijgt een langer scherm, een metalen achterkant en een nieuwe dock connector. Dit beweert de Apple-site iLounge. De precieze bron voor het gerucht wordt niet prijsgegeven.

iPhone dimensionsDe nieuwe iPhone krijgt een langer 4 inch-scherm en een kleinere dock connector. Ook zal hij 20 procent dunner dan de iPhone 4S worden. Dit beweert iLounge-redacteur Jeremy Horwitz. Waar Horwitz de informatie vandaan heeft, is alleen niet helemaal duidelijk: hij stelt enkel van “een bron” dingen gehoord te hebben.

De volgende iPhone wordt volgens Horwitz 125 millimeter hoog, 58,5 millimeter breed en 7,4 millimeter dik. Hierdoor is hij 10 millimeter groter dan de iPhone 4S, maar 2 millimeter dunner. De nieuwe afmetingen wijzen op een groter scherm. Eerder speelden verschillende internetgebruikers nog met het idee van een langere iPhone.

De achterkant van de nieuwe iPhone zou net als de iPhone 4 en iPhone 4S plat zijn, maar ditmaal uit metaal bestaan. Wat voor materiaal hiervoor gebruikt zal worden is niet duidelijk. Eerdere geruchten hadden het over Liquid Metal, maar de uitvinder van dit metaal zei eerder deze week dat we de komende tijd nog geen Apple-producten met een Liquid Metal-behuizing kunnen verwachten. De voorkant van de iPhone zou bestaan uit Gorilla Glass 2, waar de dunnere uitvoering mede aan te danken is.

iPhone bottom

Het meest opmerkelijke wapenfeit van iLounge is de nieuwe dock donnector. Deze zou iets groter zijn dan de speakers van de iPhone, maar over het algemeen minder ruimte innemen. Ook zou hij minder pins dan de 30 pin-connector bevatten. Alle toekomstige Apple-producten zouden de nieuwe connector-poort gebruiken, te beginnen met een nieuwe iPod touch die dit jaar verschijnt, maar tot dan zou je een aparte oplaadkabel nodig hebben voor je nieuwe iPhone.

Gezien de precieze bron van Horwitz niet bekend is, kunnen wij niet zeggen hoe betrouwbaar deze beweringen zijn. iLounge vertelde bij eerdere geruchten ook niet waar het verhaal precies vandaan kwam. iLounge heeft niet de reputatie van bijvoorbeeld het persbureau Bloomberg. We raden je daarom ook aan om dit gerucht met een korrel zout tot je te nemen. We hebben ook nog maar weinig over de nieuwe iPhone gehoord, waardoor het lastig is om te beoordelen hoezeer dit gerucht in de lijn der verwachtingen ligt.

Bovenstaande afbeeldingen werden door iLounge gemaakt ter illustratie. Het zijn geen foto’s van de nieuwe iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2012, 15:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, ilounge, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.