Rechter: claims in rechtszaken Apple en Samsung moeten simpeler

Rechter Lucy Koh wil dat Apple en Samsung voor maandag hun claims in de huidige rechtszaken in Californië versimpelen. De jury zou de huidige claims wellicht niet snappen.

Samsung AppleRechter Lucy Koh uit het noordelijke district van Californië geeft Apple en Samsung tot maandag om hun claims in de spelende rechtszaken over patentmisbruik te versimpelen. De claims zouden op het moment zo verwarrend zijn, dat een jury niet zou snappen wat er precies speelt. Op dinsdag zeiden Apple en Samsung nog bereid te zijn om sommige claims in de zaak te laten vallen. De twee partijen klaagden elkaar aan wegens het gebruik van elkaars patenten.

Zowel Apple als Samsung zouden bereid zijn om nog meer problemen op te lossen, maar daarvoor moeten de twee nauwer met elkaar samenwerken. Op het moment staan er 16 patenten, 6 handelsmerken en 37 producten op het spel in de rechtszaken in Californië. Ieder bedrijf krijgt 25 uur om de zaak aan de jury te presenteren. Gezien de gecompliceerde verhalen van beide partijen, wil de rechter echter dat de claims worden versimpeld. Volgens Koh zou het “een wrede en een ongebruikelijke straf zijn” om de jury de huidige claims uit te leggen. De bedrijven kunnen claims versimpelen door enkel de echt belangrijke feiten naar voren te dragen.

De uitspraak van de rechter is opmerkelijk, gezien er op het moment een groot aantal patentzaken tussen Apple en Samsung op verschillende locaties plaatsvinden. Ook in Nederland en Duitsland nemen de twee bedrijven het tegen elkaar op, vaak met verboden producten als gevolg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2012, 20:55
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.