KORG iPolysix: muziek maken met oude synthesizer op de iPad

·

KORG iconInstrumentenmaker KORG heeft vandaag de muziek-applicatie KORG iPolysix uitgebracht. De app belooft de ervaring die je op een analoge polyfone synthesizer na te bootsen op je iPad of iPad mini. Je kunt de geluiden van meerdere samples met elkaar combineren om een eigen track te maken, zoals dit ook wordt gedaan op gewone synthesizers. De app is afkomstig van het prominente KORG, maar daar lijkt je ook gelijk voor te betalen: met een prijskaartje van €13,99 is de app niet de goedkoopste.

De app is specifiek gebaseerd op de KORG Polysix, een synthesizer die in 1981 op de markt verscheen. iPolysix lijkt zich vooral te richten op muzikanten die vertrouwd zijn met deze oude synthesizer. Zo zijn veel knoppen binnen de applicaties gelijk aan hun oude, analoge variant. Een gemixte track kun je achteraf delen met andere gebruikers met behulp van Soundcloud, zodat je enkel een link en niet een muziekbestand naar vrienden hoeft te sturen.

KORG iPolysix

Dit is zeker niet de eerste muziek-applicatie van KORG. Eerder bracht de instrumentenmaker nog iElectribite uit, een app waar later ook een speciale Gorillaz-editie van verscheen. KORG probeert doorgaans een wat complexer en traditioneler alternatief op applicaties zoals GarageBand te bieden, die je ook muziek laten maken op je iPad. In onderstaande video is te zien hoe Nederlander Rutger Muller met de app aan de slag ging.

Je kunt KORG iPolysix op het moment downloaden voor €13,99. Volgens de ontwikkelaar is dit een introdcutieprijs die in 2013 zal worden verdubbeld. Ter viering van de verschijning van iPolysix is ook de iPad-app KORG iMS-20 tijdelijk in prijs verlaagd.

Downloaden: KORG iPolysix (€13,99, iOS 5.1+)
Tijdelijk afgeprijsd: KORG iMS-20 (€13,99, normaal €29,49)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door Alex

  Ze mogen wel een beter filmpje maken om de verkoop van zo’n dure app te boosten. Ze demonstreren alleen maar een suf deuntje.

  Beantwoorden Quote

 2. door Xela

  Alex snapt het niet. Het filmpje vertelt (bijna) alles…

  Beantwoorden Quote

 3. door pete

  Waanzinnige app, iedere cent meer dan waard, absolute aanrader als je begrijpt wat een Korg is.

  Beantwoorden Quote

 4. Leuk dat ik vernoemd ben, dank. Zeer mooie app vind ik dit, maar dat moge duidelijk zijn =).

  Beantwoorden Quote

 5. genoemd bedoelde ik, niet vernoemd, haha

  Beantwoorden Quote

 6. door Jantje

  Geweldig filmpje! Super, probeer dat zelf maar eens.

  Ben blij dat er meer mensen zijn (vorige post) die weten wat een Korg is en wat Korg betekent heeft en nog steeds doet. Ben fan van Korg (M1 is ook geweldig)

  Deze App bouwen kost heeeel veel tijd, geloof me. Geld zeker waard.

  En inderdaad, Alex snapt het niet. Prima hoor, maar oordeel dan ook niet als je er geen verstand van hebt.

  Beantwoorden Quote

 7. door stefan

  Ik heb een paar van deze klassiekers(de echte) dus dan kan deze iPad versie niet achterblijven… Echt leuk spul.

  Beantwoorden Quote

 8. door Emile

  De Polysix is een absolute klassieker!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.