KORG iPolysix: muziek maken met oude synthesizer op de iPad

· Bastiaan Vroegop

KORG iconInstrumentenmaker KORG heeft vandaag de muziek-applicatie KORG iPolysix uitgebracht. De app belooft de ervaring die je op een analoge polyfone synthesizer na te bootsen op je iPad of iPad mini. Je kunt de geluiden van meerdere samples met elkaar combineren om een eigen track te maken, zoals dit ook wordt gedaan op gewone synthesizers. De app is afkomstig van het prominente KORG, maar daar lijkt je ook gelijk voor te betalen: met een prijskaartje van €13,99 is de app niet de goedkoopste.

De app is specifiek gebaseerd op de KORG Polysix, een synthesizer die in 1981 op de markt verscheen. iPolysix lijkt zich vooral te richten op muzikanten die vertrouwd zijn met deze oude synthesizer. Zo zijn veel knoppen binnen de applicaties gelijk aan hun oude, analoge variant. Een gemixte track kun je achteraf delen met andere gebruikers met behulp van Soundcloud, zodat je enkel een link en niet een muziekbestand naar vrienden hoeft te sturen.

KORG iPolysix

Dit is zeker niet de eerste muziek-applicatie van KORG. Eerder bracht de instrumentenmaker nog iElectribite uit, een app waar later ook een speciale Gorillaz-editie van verscheen. KORG probeert doorgaans een wat complexer en traditioneler alternatief op applicaties zoals GarageBand te bieden, die je ook muziek laten maken op je iPad. In onderstaande video is te zien hoe Nederlander Rutger Muller met de app aan de slag ging.

Je kunt KORG iPolysix op het moment downloaden voor €13,99. Volgens de ontwikkelaar is dit een introdcutieprijs die in 2013 zal worden verdubbeld. Ter viering van de verschijning van iPolysix is ook de iPad-app KORG iMS-20 tijdelijk in prijs verlaagd.

Downloaden: KORG iPolysix (€13,99, iOS 5.1+)
Tijdelijk afgeprijsd: KORG iMS-20 (€13,99, normaal €29,49)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.