Rotterdamse taxi’s gaan iPhone-pinpassysteem Payleven gebruiken

Het iPhone-pinpassysteem van Payleven zal in 2013 worden gebruikt door 150 taxichauffeurs in Rotterdam.

Payleven taxiDe Rotterdamse taxi’s van coöperatie St. Job gaan gebruikmaken van Payleven, de iPhone-betaalmethode waar we in september ook nog over schreven. Bij Payleven sluit je een speciale passcanner aan op een smartphone zoals de iPhone, waarna je een pinpas kunt scannen om een betaling uit te voeren. Honderdvijftig taxichauffeurs zullen vanaf begin 2013 van het betaalsysteem gebruikmaken.

De Rotterdamse taxichauffeurs krijgen een Bluetooth-accessoire van Payleven waarmee er gepind kan worden. Ze hoeven het kastje dan enkel te geven aan een klant en de app in de gaten te houden. Dit is anders dan het apparaatje dat we in september voorbij zagen komen: toen zat het Payleven-apparaat nog in de geluidspoort van de iPhone en moest er gebruik worden gemaakt van de magneetstrip van je pinpas. Het nieuwe systeem gebruikt de chip van de pinpas.

Payleven 2

De taxichauffeurs kunnen Payleven in combinatie met een iPhone te gebruiken, maar zijn hiertoe niet beperkt: de app is namelijk ook beschikbaar voor Android en voor tablets.

Niet alleen Payleven is druk bezig met het uitrollen van een betaalsysteem dat gebruikmaakt van de iPhone: in de Verenigde Staten probeert Square al enige tijd hetzelfde. Paypal introduceerde eerder dit jaar ook nog Paypal Here, een mobiel betalingssysteem dat ook hoopt de gewone kassa te vervangen. Het Europese iZettle is ook een concurrent van Payleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2012, 18:11
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, pinautomaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.